Μητσοτάκης από Βόλο: Kάντε υπομονή – Άμεση προτεραιότητα οι απεγκλωβισμοί

«Επείγει η επαναφορά της ηλεκτροδότησης» – Ο δήμαρχος συνέστησε στους πολίτες να κάνουν υπομονή λέγοντας ότι οι υπηρεσίες δουλεύουν και η υδροδότηση θα αποκατασταθεί

Από αύριο, σε ποσοστό 80%, θα έχουν νερό ύδρευσης, με χαμηλή πίεση, ο Βόλος και η Νέα Ιωνία και σε 15 με 20 μέρες η υδροδότηση θα φτάσει στο 100%, δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Βόλου.

Ο δήμαρχος συνέστησε στους πολίτες να κάνουν υπομονή λέγοντας ότι οι υπηρεσίες δουλεύουν και η υδροδότηση θα αποκατασταθεί.

Τόνισε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βόλο και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα έργα αποκατάστασης Θα προχωρήσουν γρήγορα χάρη και στη στήριξη της κυβέρνησης.

Σύσκεψη των αρμόδιων φορέων του Βόλου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο γραφείο του Δημάρχου με τον πρωθυπουργό να τονίζει αμέσως μετά σε δηλώσεις του ότι άμεση προτεραιότητα είναι οι απεγκλωβισμοί πολιτών και αμέσως μετά η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Ο πρωθυπουργός συνέστησε υπομονή στους κατοίκους του Βόλου, τόνισε με έμφαση ότι η καταστροφή του δικτύου ύδρευσης στο Βόλο είναι πλήρης και ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις της κρατικής μηχανής για την αποκατάσταση των ζημιών σε έργα υποδομής θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη με την υλοποίηση άμεσων έργων προκειμένου να αποκατασταθεί η επικοινωνία με περιοχές που αποκλειστεί και η δευτερη με τα έργα αποκατάστασης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αχιλλέας Μπέος, ο Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος και άλλοι αρμόδιοι παράγοντες.

Όπως μεταδίδει ο ενημερωτικός ιστότοπος TheNewspapaer.gr, ο Δήμαρχος Βόλου ζήτησε από τον Πρωθυπουργό άμεσες αποζημιώσεις των πληγέντων στο 100% των καταστροφών που έχουν υποστεί.