Μητροπολίτης Μόρφου: «Δεν πληρώνω το πρόστιμο – Θέλουν να μας βάλουν μια νέα τάξη»

Μητροπολίτης Μόρφου

Ο Μητροπολίτης Μόρφου, του οποίου επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ ανήμερα των Θεοφανείων, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του ανέφερε πως «Θέλουν να μας βάλουν μια νέα τάξη, να μας κάνουν δούλους». 

​Να υπενθυμιστεί πως το πρόστιμο το οποίο όπως δήλωσε δεν θα καταβάλει, του επιβλήθηκε καθώς εκείνη την ημέρα στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Ευρύχου εκκλησιάστηκαν αρκετοί πιστοί, μετά το δημόσιο κάλεσμά του.

“Η πλευρά της υπεράσπισης του Μητροπολίτη δεν αναγνωρίζει αυτό καθ εαυτό το διάταγμα του Υπουργού.”

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μόρφου Νεόφυτου, Νίκο Κληρίδη το Διάταγμα του Υπουργείο Υγείας δεν είναι νόμος, ενώ όπως υπέδειξε μόνο μέσω νόμου μπορούν να γίνονται Διάταγμα ή κανονισμοί.

 

“Δεν μπορεί να πεις ότι κλείνω τις εκκλησίες ή δεν μπορεί να ανοίξει μια εκκλησία. Αυτός ο π[περιορισμός θίγει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος του θρησκεύεστε.”

Η απόφαση για το εξώδικο λήφθηκε από τη Νομική Υπηρεσία, στην οποία αποτάθηκε η Αστυνομία συμπληρώνοντας τον φάκελο της υπόθεσης για τον εκκλησιασμό την ημέρα των Θεοφανίων. Και πλέον η υπόθεση, μετά και τη άρνηση του Μητροπολίτη Μόρφου να πληρώσει, παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Alpha, το πρόστιμο δεν το πλήρωσαν ούτε οι πιστοί που έλαβαν εξώδικο εκείνη την ημέρα στην Ευρύχου, οι οποίοι θα σταθούν στο πλευρό του Μόρφου Νεόφυτου, οδηγούμενοι και αυτοί στο δικαστήριο.

Πάντως ο Μητροπολίτης Μόρφου, μιλώντας σε ελληνικό εκκλησιαστικό ραδιόφωνο, μετέφερε στους νέους, όταν του ζητήθηκε, η άποψη για τη πανδημία.

“Θέλουν να μας βάλουν μια νέα τάξη, να μας κάνουν δούλους. Εγώ στην ενορία μου τους είπα.

Να έρχεστε, οι πόρτες μας είναι ανοικτές. Αν θέλετε να έρχεστε χωρίς μάσκες το προτιμώ.

Αν δεν θέλετε, έ δεν θα σας βγάλω και την καρδιά.”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Μόρφου.