Μητροπολίτης Μάξιμος: «Οι πιστοί με «reserve» στις εκκλησίες» – Χριστουγεννα και Πρωτοχρονιά θα έχει και table d’hôte;! -Η εγκυκλιος

Μητροπολίτης Μάξιμος

Η απόφαση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου, που θέλει για τον εορτασμό των Χριστουγέννων τους πιστούς να κάνουν τηλεφωνική κράτηση για την θέση τους εντός των ενοριακών τους ναών χαρακτηρίζεται σήμερα πρωτοποριακή.

Ο Μητροπολίτης, με εγκύκλιο που στάλθηκε σε όλους τους ιερούς ναούς δίνει συγκεκριμένες οδηγίες τόσο για το ωράριο των ακολουθιών όσο και για τον τρόπο με τον οποίο οι πιστοί θα εισέρχονται στους ναούς μετά από κράτηση θέσης.

Όπως διευκρινίζει μέσω της εγκυκλίου που εξέδωσε «στο ναό θα εισέλθει μόνο ο προβλεπόμενος αριθμός των πιστών που θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του μέσω της τηλεφωνικής κράτησης», αιτιολογώντας τη διαδικασία αυτή λέγοντας πως «μόνο έτσι θα αποφευχθεί κάθε αταξία και παρεξήγηση».

Ο μητροπολίτης ζητά επίσης από τους πιστούς να μην πάνε στην εκκλησία στην περίπτωση που αισθάνονται οποιαδήποτε αδιαθεσία.

Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων στη συνέχεια υπογραμμίζει πως «όλοι οφείλουν να φέρουν μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και τον επιτρεπόμενο αριθμό πιστών. Χωρίς παράπονα και αντιδράσεις προς διαφύλαξη της υγείας όλων των αδερφών μας. Με ταπείνωση, υπακοή, προσοχή και αγάπη προς τον κάθε συνάνθρωπό μας», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Πριν κλείσει ωστόσο την εγκύκλιό του, ο κ. Μάξιμος ευχαριστεί θερμά όλους τους κληρικούς και λαϊκούς για την υπεύθυνη στάση τους κατά την περίοδο της πανδημίας, παρακαλώντας τους συγχρόνως να συνεχίσουν µε την ίδια υπευθυνότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ