Μητέρα της Αναστάζια: «Η ΕΛ.ΑΣ δεν έκανε καλά τη δουλειά της» – «Σίγουρα είχε συνεργούς»

Ο πόνος παραμένει άσβεστος για τη μητέρα της Αναστάζια που δολοφονήθηκε στην Κω με την οργή να ξεχειλίζει και να υποστηρίζει ότι ο άνδρας από το Μπαγκλαντές είχε και συνεργό.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News η μητέρα της Αναστάζια σχολιάζει τις ραγδαίες εξελίξεις στη διερεύνηση της δολοφονίας που συγκλονίζει την Κω και τα λόγια της κατά διαστήματα ραγίζουν καρδιές.

«Για μένα, η Αναστάζια ζει. Έχω την εντύπωση ότι κάπου έχει πάει ταξίδι, επειδή ταξίδευε πολύ και φαντάζομαι ότι είναι κάπου σε ταξίδι, ότι είναι κάπου στην Ελλάδα και απλώς δεν έχουμε τηλεφωνική επαφή και δεν πιστεύω ότι δε ζει. Δεν μπορώ να το πιστέψω και νομίζω ότι δεν είναι αυτή που βρήκαν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ζωή της, όπως λέει, άλλαξε και καταστράφηκε. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να μετριάσει τη συντριβή που την διακατέχει.

«Αισθάνομαι ότι ζει και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω τον θάνατό της. Ήταν πάρα πολύ καλό κορίτσι, η αγαπημένη μου κόρη και είχαμε πολύ καλές σχέσεις. Για μένα η Αναστάζια ζει και απλώς είναι σε ταξίδι. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αφορά την κόρη μου όλο αυτό».

Σχολιάζει και τις νέες διώξεις που ασκήθηκαν στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές για βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση.

«Εγώ δε θεωρώ απλώς, είμαι πεπεισμένη ότι δεν το έκανε μόνος του. Σίγουρα είχε συνεργούς. Σκοτώσανε το παιδί μου με φρικιαστικό τρόπο, δεν έχω λόγια», ήταν τα λόγια της.

Για εκείνην, ο 32χρονος είναι ένας από τους δολοφόνους του παιδιού της. Είναι πεπεισμένη όμως ότι υπάρχουν και συνεργοί.

«Δεν έχω λόγια. Δεν ξέρω, είτε ισόβια, είτε θανατική ποινή είναι λίγο γιατί αυτός πρέπει να περάσει αυτό που πέρασε η κόρη μου».

Για την ώρα δεν σκέφτεται τη δίκη του 32χρονου, με τους λυγμούς να προδίδουν τη συναισθηματική της φόρτιση, όσο περιμένει να αντικρίσει τη σορό της κόρης της.

«Δεν σκέφτομαι πού θα δικαστεί αυτός. Δεν ξέρω τι ποινή θα του επιβληθεί. Λέγοντας την αλήθεια είμαι πεπεισμένη ότι δεν ήταν μόνος του. Σίγουρα έχει συνεργούς οι οποίοι ήταν μπλεγμένοι και αυτοί και να το πω καλά για να μεταφραστεί σωστά, σίγουρα τον βοηθούσαν».

«Η ΕΛ.ΑΣ δεν έκανε καλά τη δουλειά της»
Η μητέρα της Αναστάζια δεν διστάζει να πει ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Θεωρεί ότι αν οι αστυνομικοί έτρεχαν εκείνη τη νύχτα, όταν ειδοποιήθηκαν από τον σύντροφο της 27χρονης, το παιδί της πιθανότατα σήμερα να ζούσε.

«Θεωρώ ότι δε θα υπάρχει αυτό το συμβάν αν η αστυνομία αντιδρούσε άμεσα. Ίσως υπάρχει μια διαδικασία που λέει ότι πρέπει να περιμένουν 24 ή 48 ώρες αλλά σε περίπτωση που κάποιος επιμένει ότι έχει συμβεί κάτι κακό, απλώς οι Αρχές πρέπει να το ερευνήσουν».

Σε συνεχή επικοινωνία με τους δύο δικηγόρους που την εκπροσωπούν περιμένει τις επίσημες απαντήσεις για τη δολοφονία της κόρης της.

«Το πτώμα της κόρης μου θα μεταφερθεί στην Πολωνία σε φέρετρο, αλλά πριν τη δω, δεν έχει δικαίωμα κανείς να κάνει κάτι με τη σορό. Να την κλείσει σε ένα μεταλλικό φέρετρο, να την κάψει, τίποτα».