Μηταράκης: Το πρόγραμμα εμβολιασμού προσφύγων πραγματοποιείται με απόλυτη επιτυχία

Με το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J συνεχίστηκε σήμερα και στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο, ο εθελοντικός εμβολιασμός των μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν εκεί. Παρόντες στη διαδικασία ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέας.

«Το πρόγραμμα εμβολιασμού πραγματοποιείται με απόλυτη επιτυχία και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη δημιουργία ενός τείχους ανοσίας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας» είπε ο κ. Μηταράκης. Ενώ προσέθεσε ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε με επιτυχία τις επιπτώσεις της πανδημίας στα ΚΥΤ.

«Ειδικά στο μεταναστευτικό καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις επιπτώσεις της πανδημίας από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα. Με τους μαζικούς εμβολιασμούς που πραγματοποιούνται στις δομές από χθες είμαστε αισιόδοξοι ότι έχουμε αντιμετωπίσει την κρίση» είπε ο υπουργός.

Ο μειωμένος αριθμός αιτούντων άσυλο διευκολύνει την εμβολιαστική διαδικασία και σύμφωνα με τον υπουργό, Ν. Μηταράκη είναι «θέμα ημερών η ολοκλήρωση του εμβολιασμού αιτούντων άσυλο».

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας χαρακτήρισε «εντυπωσιακή» την εκστρατεία εμβολιασμού σε πανελλήνιο επίπεδο. Ενώ όπως είπε και στις δομές φιλοξενίας θα ακολουθήσει ο ΕΟΔΥ την ίδια διαδικασία.