Μήνυση Ν.Νικολόπουλου-Ν.Βασιλειάδη για βαριά κακουργήματα κατά Κ.Μητσοτάκη-Γ.Γεραπετρίτη κ.λ.π. για την υπόθεση Χ.Τζανερίκου

Οι πρόεδροι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος και της Ελεύθερης Πατρίδας Νίκος Βασιλειάδης, προσπαθώντας να κινητοποιήσουν τη Δικαιοσύνη για να πράξει τα αυτονόητα

κατέθεσαν μήνυση για βαριά κακουργήματα κατά Κ.Μητσοτάκη και Γ.Γεραπετρίτη, που αφορούν την υπόθεση του τέως αρεοπαγίτη Χ.Τζανερίκου από τον οποίο ζήτησαν να αποκλείσει το κόμμα «Έλληνες» από τις εκλογές με αντάλλαγμα θέση σε Ανεξάρτητη Αρχή.

Η μήνυση αναφέρεται σε «Σύσταση/Συγκρότηση/ Λειτουργία ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ με πολυσχιδή μαφιόζικη δράση, συν απόπειρα ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ και ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ/ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ στο πλαίσιο λειτουργίας της εγκληματικής οργάνωσης Μητσοτάκη με κεντρική έδρα το Μέγαρο Μαξίμου»!

Σήμερα στις 10.00 π.μ. επισκέφθηκαν την εισαγγελία Αθηνών οι κ.κ. Νίκος Νικολόπουλος πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικου κόμματος Ελλάδος , πρ. Υφυπουργός και Βουλευτής και Νίκος Βασιλειάδης πρόεδρος του κόμματος Ελεύθερη Πατρίδα,

καθηγητής του πανεπιστήμιο Μακεδονίας όπου κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για τις καταγγελίες του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ .Χρήστου Τζανερίκου.

Κατά την έξοδο τους από τα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων απάντησαν σε σχετικές  ερωτήσεις των ΜΜΕ λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Την Μεγάλη Δευτέρα 10.04.2023 ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κύριος Χρήστος Τζανερίκος κατήγγειλε δημοσίως «ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα», ότι επιχείρησε να τον δωροδοκήσει,

υποσχόμενος σ’ αυτόν ωφελήματα, αν υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου του Α΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου, «βοηθήσει στον αποκλεισμό του Εθνικού Κόμματος – Έλληνες» από τις προσεχείς εκλογές.

Η φοβερή αυτή καταγγελία συνιστά την κακουργηματική πράξη της απόπειρας δωροδοκίας δικαστού, η οποία τιμωρείται με κάθειρξη.

 Να σημειώσουμε ότι ο κύριος Τζανερίκος σε ιστοσελίδα ουσιαστικά κατήγγειλε πως τον προσέγγισε κυβερνητικό στέλεχος, προσφέροντάς του “ανταλλάγματα” για να συμφωνήσει με την τροπολογία της κυβέρνησης για το «μπλόκο στο Εθνικό Κόμμα Έλληνες .

Μετά ταύτα, ο κ. Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου παραιτήθηκε καταγγέλλοντας πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού του από την Κυβέρνηση.

 Απορίας άξιον ήταν το γεγονός της μη αυτεπάγγελτης δικαστικής έρευνας … 

Με νέα δήλωση του ο Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου κ. Χρήστος Τζανερίκος επανήλθε και μάλιστα αυτή τη φορά μιλάει με στοιχεία και λεπτομέρειες, για όσα έγιναν μέχρι να φτάσει στην παραίτησή του, την Μεγάλη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα αναφέρει αυτολεξεί: 

«H συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη έγινε την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 9.30 το πρωί, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μου είχε ζητήσει να έρθει στο γραφείο μου στον Άρειο Πάγο και το αρνήθηκα, λέγοντας του ότι, δεν μπορώ να δέχομαι υπουργούς στον Άρειο Πάγο, γιατί δεν είναι πρέπον ένας Υπουργός να επισκέπτεται τα γραφεία Δικαστών στον Άρειο Πάγο.

Δεν γνώριζα, ούτε μου είπε ποιο θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης.

Και συνεχίζει ο κ. Τζανερίκος:

«Αφού λοιπόν με κάλεσε ο κ. Γεραπετρίτης, για να συζητήσουμε διαδικαστικά θέματα, όπως λέει , με ρώτησε εάν έχω να προτείνω κάτι, για το νομικό πλαίσιο, για το κόμμα Κασιδιάρη…

Και πάλι η Δικαιοσύνη δεν επέδειξε κανένα ενδιαφέρον και εκώφευσε !

Ο κ. Τζανερίκος ερωτάται από δημοσιογράφο σε επόμενο χρόνο και προχωρά σε συνταρακτικές αποκαλύψεις σχετικά με την νέα συνάντηση που έγινε στις 8 Απριλίου Σάββατο λέγοντας αυτολεξεί:

«Εγώ δεν είχα καμία πρωτοβουλία, ούτε για τη συνάντηση με τον κ. Γεραπετρίτη, ούτε για τη δεύτερη “επαφή” με τον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα. Δεν είχα λόγο.

Ας πουν λοιπόν αυτοί, γιατί συναντηθήκαμε? 

Για να κουβεντιάσουμε για τον καιρό, ή για τα γενικότερα θέματα της Δικαιοσύνης, που σοβούν εδώ και 50 χρόνια; Ας μας πουν εκείνοι που είχαν τις πρωτοβουλίες…

EΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Tι έγινε στην επαφή σας αυτή;

Tζανερίκος: Μου προτάθηκε να βοηθήσω, να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη. Και σε περίπτωση που βοηθήσω, μου δόθηκε η υπόσχεση ότι, θα μπορούσα ενδεχομένως να αξιοποιηθώ σε διάφορες Αρχές, άμα τη αφυπηρέτηση μου, δηλαδή να ηγηθώ σε Αρχές.

Και συμπλήρωσε o Ανώτατος Δικαστής:

«Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου.

Και πάλιν όμως η Δικαιοσύνη έδειξε να αδρανεί προκλητικά …

Οι Νικολόπουλος και Βασιλειάδης τονίζουν πως ένοιωσαν ότι είχαν υποχρέωση και δημοκρατικό καθήκον μετά από αυτά τα πραγματικά  περιστατικά , που είναι  μείζονος σημασίας να ζητήσουν την άμεση διερεύνηση της

ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΟΥ για να εξακριβωθεί εάν και κατά πόσον είναι ακριβείς οι δηλώσεις του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του ΑΠ κ. Τζανερίκου.

Συγκεκριμένα ότι δέχθηκε πιέσεις, με συγκεκριμένα ανταλλάγματα, από τον υπουργό Επικρατείας και άλλο ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο (που φωτογραφήθηκε ως ο ίδιος ο πρωθυπουργός) προκειμένου να αποκλείσει το Α’ Τμήμα ΑΠ το κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ από τις εκλογές.

Εάν αυτά τα γεγονότα επαληθευτούν τότε πρόκειται  όχι απλώς για αντισυνταγματική παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική λειτουργία αλλά θα καταδειχθούν και τελούμενες κακουργηματικές πράξεις που χρήζουν άμεσης αυτεπάγγελτης εισαγγελικής παρέμβασης.

Ας σημειωθεί ότι όπως δήλωσε στα ΜΜΕ ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί υπόμνημα προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς , το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ,

το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ και προς όλα τα Χριστιανοδημοκρατικά κόμματα του δημοκρατικού κόσμου , με όλο το σχετικό υλικό και το νομικό οπλοστάσιο .

Διαβάστε την μήνυση εδώ