Μήνυμα Αναστασιάδη για τα Βαρώσια στον Ερντογάν μέσω Μέρκελ

Μήνυμα με “αγγελιοφόρο” την Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ απέστειλε στον Ερντογάν ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης αναφορικά με τα Βαρώσια, ζητώντας να σταματήσει τις προκλήσεις αποφεύγοντας οποιαδήποτε ενέργεια που θα άλλαζε το ζήτημα της Αμμοχώστου, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

Μέρκελ και Αναστασιάδης τα “είπαν” μέσω τηλεδιάσκεψης” στη διάρκεια της οποίας ο Κύπριος Πρόεδρος διαπίστωσε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι πρόθυμη να βοηθήσει στο να αποφευχθούν τουρκικές προκλήσεις, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προοπτικές, ώστε η άτυπη πενταμερής συνάντηση να δημιουργήσει εκείνα τα δεδομένα, που θα επιτρέψουν στον ΓΓ των ΗΕ να προχωρήσει με τον ουσιαστικό διάλογο για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Κύπριος Πρόεδρος αποσαφήνισε ότι η λύση δεν μπορεί να εκφεύγει των παραμέτρων των ψηφισμάτων των ΗΕ, πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να παραβιάζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Συνέχισε δε λέγοντας ότι είμαστε και θα παραμείνουμε χώρα της ΕΕ, για αυτό και ζητούμε τη συνδρομή της ΕΕ, έτσι ώστε με την παρουσία της να διασφαλίζει ότι τα όσα θα συμφωνούνται θα είναι συμβατά και με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.