Μίκης Θεοδωράκης: Με την… παρουσία του η μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στο Καλλιμάρμαρο

Μίκης Θεοδωράκης

Χιλιάδες κόσμου συρρέει στο Καλλιμάρμαρο αυτή την ώρα για να παρακολουθήσει τη μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη θεοδωράκη.

Η συναυλία που είναι προγραμματισμένη για  τις 9 το βράδυ, δίνεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για την Ελλάδα και έχει συμβολικό τίτλο τον στίχο του Μίκη Θεοδωράκη:

«ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ- Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά» από το ομώνυμο τραγούδι του.

Ο ίδιος ο μεγάλος καλλιτέχνης έφτασε στο Καλλιμάρμαρο ακριβώς στις 9 το βράδυ και ξεσήκωσε ένα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους. 

Ο κόσμος σχηματίζει ουρές προκειμένου να προλάβει μια καλή θέση τόσο στο κέντρο του σταδίου όσο και περιμετρικά στις μαρμάρινες κερκίδες.

kallimarmaro_mikis_in

Να σημειωθεί πως για τις ανάγκες τις συναυλίας και την εξυπηρέτηση των οδηγών που περνούν έξω από το Καλλιμάρμαρο Σταδίου βρίσκονται άνδρες της Τροχαίας Αθηνών προκειμένου να βοηθήσουν την διέλευση πεζών και οχημάτων.

Επίλεκτοι εκπρόσωποι του πνεύματος, ηθοποιοί και καλλιτέχνες, επίλεκτα στελέχη του αθλητισμού, Ολυμπιονίκες και αθλητές που τίμησαν την Ελλάδα και σήκωσαν τη γαλανόλευκη ψηλά είναι εκεί για να τιμήσουν το Μίκη Θεοδωράκη.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με 25 σημαντικούς Έλληνες τραγουδιστές θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για μία αξέρχαστη καλοκαιρινή βραδιά.

Ο συνθέτης εξέφρασε την επιθυμία να παρίστανται στη συναυλία όχι μόνο οι 25 τραγουδιστές, αλλά και το σύνολο των συνάδελφών του συνθετών, με τους οποίους από κοινού δημιούργησαν το ρωμαλέο ελληνικό τραγούδι. 

Την εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο παρουσιάζουν ο Γρηγόρης Βαλτινός και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο. 

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: 

Θέμης Αδαμαντίδης
Ρίτα Αντωνοπούλου

Καλλιόπη Βέττα
Ελένη Βιτάλη
Δώρος Δημοσθένους
Πέγκυ Ζήνα
Γιάννης Ζουγανέλης
Παντελής Θαλασσινός
Αντώνης Καλογιάννης
Σταμάτης Κόκοτας
Βασίλης Λέκκας
Μανώλης Μητσιάς 
Δημήτρης Μπάσης
Γιάννης Μπέζος
Γιώτα Νέγκα
Λάκης Παπαδόπουλος με τα ψηλά ρεβέρ
Σοφία Παπάζογλου
Μίλτος Πασχαλίδης
Αντώνης Ρέμος
Ηρώ Σαΐα
Πασχάλης Τόνιος
Λάκης Χαλκιάς
Zülfü Livaneli
Arja Saijonmäa 

kalm5
kalm2
kalm9
kalm7
kalm6