Μιχάλης Κατσούρης: DNA Έλληνα οπαδού εντοπίστηκε σε μαχαίρι στο σημείο της συμπλοκής

Νέα στοιχεία που αφορούν στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN και της Μίνας Καραμήτρου, αταυτοποίητο δείγμα DNA που υπήρχε σε ένα από τα μαχαίρια που βρέθηκαν στο σημείο που έγιναν τα αιματηρά επεισόδια της 7ης Αυγούστου, εντοπίστηκε ότι ανήκει σε οπαδό μεγάλης ομάδας που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες για οπαδικά επεισόδια.

Πρόκειται για το ίδιο μαχαίρι στo οποίο είχε εντοπιστεί και αίμα του Μιχάλη Κατσούρη.

Ο 35χρονος Έλληνας οπαδός είχε συλληφθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου ενώ είχε κληθεί από την ανακρίτρια ως μάρτυρας για την υπόθεση δολοφονίας του άτυχου οπαδού της ΑΕΚ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της κατάθεσης η ανακρίτρια φέρεται να διαπίστωσε ότι ήταν φυγόποινος για υπόθεση οπαδικών επεισοδίων στο Βόλο, που είχε καταδικαστεί σε ποινή 12 μηνών και χρηματική ποινή ύψους 700 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Τα ευρήματα από εγκληματολογικά εργαστήρια
Στο ανακριτικό γραφείο έχει διαβιβαστεί η έκθεση-πραγματογνωμοσύνη που συντάχθηκε από την διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας, όσον αφορά τον έλεγχο και αξιολόγηση δειγμάτων γενετικού υλικού, που ελήφθησαν, τόσο από τα σημεία της συμπλοκής και τους κατηγορούμενους, όσο και από το θύμα της επίθεσης με μαχαίρι.

Απολογούμενος τον περασμένο Αύγουστο, ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί ότι του ανήκει, ισχυριζόμενος ότι κατά την σύλληψη του με άλλους συμπατριώτες του, οι αστυνομικοί, ενόσω τους είχαν κάτω για να περάσουν χειροπέδες, το βρήκαν πίσω του στο οδόστρωμα. Κατά την υπεράσπιση του εν λόγω κατηγορούμενου, στο επίμαχο μαχαίρι δεν εντοπίστηκαν ούτε αποτυπώματα του 23χρονου, ούτε γενετικό υλικό.

Στα στοιχεία που έχει στην διάθεση της η δικαστική λειτουργός, περιλαμβάνονται και πολλά που αφορούν την ταυτοποίηση γενετικού υλικού οπαδών της κροατικής ομάδας που είναι στην φυλακή, σε πολλά πειστήρια που εντοπίστηκαν στην περιοχή των επεισοδίων, όπως γάντια προστατευτικά δοντιών, επικαλμίδες, κοντάρια κ.ά., αλλά και στα αυτοκίνητα με τα οποία ήρθαν οι κατηγορούμενοι στην χώρα.

Στο επίμαχο υλικό που έχουν στην διάθεση τους οι αρχές, οι συνομιλητές αναφέρουν ότι κάποια πρόσωπα ξέρουν “ποιος το έκανε” και ότι ότι ο δράστης θα πρέπει να πάει να παραδοθεί για να “καθαρίσει” τους εκατό.