Μιχαηλίδου: «Έχουμε εντείνει το πλαίσιο ελέγχων των δομών»

Για τους εντατικούς ελέγχους στις δομές ανηλίκων, αλλά και τα επιδόματα που θα πιστωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες σε παραπάνω από 1 εκατ. δικαιούχους μίλησε στο MEGA η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σχετικά με τις αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αυτοί θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι. «Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι η στήριξη της οικογένειας. Το επίδομα παιδιού είναι το μεγαλύτερο επίδομα που έχουμε. Δίνεται σε 1,1, εκατ. παιδιά και αντιστοιχεί σε 1,1 δισ. ευρώ», δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου συμπληρώνοντας ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει σε αύξηση των δικαιούχων.

Συνεχείς έλεγχοι στις δομές

Για την «Κιβωτό του Κόσμου» επεσήμανε πως η εισαγγελία εργάζεται πάνω στην υπόθεση προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο στοιχειοθετημένη γίνεται η κατηγορία, ενώ τόνισε παράλληλα πως το υπουργείο έχει εντείνει τους ελέγχους σε δομές.

«Η δικαιοσύνη προσπαθεί να στοιχειοθετήσει την έρευνα προκειμένου να μην της ξεφύγει τίποτα. Με τη βοήθεια της νέας διοίκησης πήραν κατάθεση και από άλλον ανήλικο. Ξέρω ότι η εισαγγελία για να μην της ξεφύγει τίποτα προσπαθεί να δέσει όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται την υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.

Πρόσθεσε δε «Έχουμε εντείνει το πλαίσιο ελέγχων των δομών μέσα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Κάνουμε συνεχώς ελέγχους με τον Συνήγορο του Παιδιού και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας».