«Μετωπική» Real News και Χ.Χούμπαυλη για «πλαστά τιμολόγια» της εταιρείας ΑΤΕΣΕ και «ύποπτες συναλλαγές στην Σιγκαπούρη»

Real News και Χ.Χούμπαυλη

Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυριακάτικης εφημερίδας Real News, ιδιοκτησίας Νίκου Χατζηνικολάου, προέδρου της Ενωσης Ιδιοκτητών Τύπου και του αντιπροσώπου εταιρειών κατασκευής οπλικών συστημάτων και ιδιοκτήτη κατασκευαστικών εταιρειών Χρήστου Χούμπαυλη,

με αφορμή ρεπορτάζ της εφημερίδας για φορολογικές ατασθαλίες και για «περίεργες», όπως την χαρακτηρίζει η εφημερίδα, συνδιαλλαγές με την σύζυγο συμβούλου του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Πρακτικά «φωτογραφίζονται» «μη νόμιμες» δοσοληψίες με επίκεντρο μεγάλα ακίνητα της εταιρείας ΑΤΕΣΕ και του ιδίου του Χρήστου Χούμπαυλη και πλαστά τιμολόγια που εμπλέκουν.

Κατά την εφημερίδα, άμεσα τον πρώην σύμβουλο του υπουργού Α.Παπατζανάκη, και συνακόλουθα ως πολιτική ευθύνη, το «υπουργικό κέντρο» του ΥΠΕΘΑ της εποχής 2012-2013 και μετέπειτα, το 2013-2014 στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ο επιχειρηματίας απάντησε με εξώδικο στην εφημερίδα με το οποίο επιχειρεί να διαψεύσει να γραφόμενα και η εφημερίδα επανήλθε με την αναφορά σε «περίεργες συναλλαγές που αφορούν πληθώρα ακινήτων», θέτοντας ζητήματα διαφάνειας και «πόθεν έσχες» στην απόκτηση τεράστιων ακινήτων.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, πλέον δεν υφίσταται έλεγχος προς την ΑΤΕΣΕ για φορολογικές παραβάσεις ή παράτυπες συναλλαγές, καθώς έχει υπάρξει έλεγχος και έχει καταλογιστεί πρόστιμο. 

Στην υπόθεση, λένε πηγές από την εφημερίδα, εκτός από τα εξώδικα έχουν αρχίσει να εμπλέκονται και «άνθρωποι της νύχτας», οι οποίοι ζήτησαν να παύσει η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προφανώς λόγω σχέσεων ή κοινών συμφερόντων με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Από τη άλλη πλευρά ο Χ.Χούμπαυλης, ο οποίος έχει τις κυριότερες αντιπροσωπείες γαλλικών αμυντικών οίκων στην Ελλάδα απάντησε ότι «Δεν με ελέγχει καμία φορολογική αρχή και δεν έχω καμία ύποπτη συναλλαγή στην Σιγκαπούρη», όπως τον κατηγόρησε η εφημερίδα.

Είναι γεγονός, πάντως, ότι ο συγκεκριμένος δεν έχει καταγράψει κάποια επιτυχία στην πώλησή των γαλλικών συστημάτων στην Ελλάδα από το 2003 περίπου που είναι αντιπρόσωπός τους, αφού τα Rafale κλείστηκαν σε πολύ ανώτερο επίπεδο και τα οπλικά τους -ΜICA, Exocet, SCALP κλπ.- αντιπροσωπεύονται από την Kestrel των Σ.Κομνόπουλου και Α.Τσάτσου.

Για τους τελευταίους να σημειώσουμε ότι βρίσκονται πίσω από την πώληση αντί 16,02 εκατ. ευρώ των συνολικά 41 σκαφών VIKING Norsafe Munin S1200, στο ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας πριν τρεις μήνες.

Η μοναδική άλλη επιτυχία του, ήταν επί υπουργίας Πάνου Καμμένου, όταν πέτυχε και πήρε μια προμήθεια θερμικών καμερών.

Στην κάτωθι φωτό ο Π.Καμμένος με ομάδα αξιωματικών και στελεχών γαλλικών εταιρειών και τον Χρήστο Χούμπαυλη (δεύτερος από δεξιά):

Αντίθετα ο Χ.Χούμπαυλης και η ΑΤΕΣΕ έχουν μεγάλη επιτυχία στα αντισταθμιστικά:

Έχουν αναλάβει μεγάλο έργο στα αντισταθμιστικά, όλα αυτά τα χρόνια, με την ΑΤΕΣΕ να κερδίζει πολλά έργα και την ΓΔΑΕΕ να της κατακυρώνει ακόμα και έργα που αρχικά είχαν δοθεί σε άλλες εταιρείες.

Πριν δώδεκα, περίπου, χρόνια ιδρύθηκε από τον ίδιο και η σημαντική εταιρεία MILTECH, η οποία όμως πέραν ορισμένων αντισταθμιστικών δεν κατάφερε ποτέ να «απογειωθεί», παρά τις εξαιρετικές σχέσεις του ιδρυτή της με την Σαουδική Αραβία (έχει παρ’όλα αυτά καταφέρει μια εξαγωγή για την εθνοφρουρά την χώρας), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ κλπ.

Ίσως το πρόβλημα να ήταν ο «εσωτερικός πόλεμος» μεταξύ του ιδιοκτήτη και του στενού συνεργάτη του Κώστα Κουτσού, που κατέληξε στην αποχώρηση του τελευταίου και την δημιουργία μιας άλλης εταιρείας αντίστοιχων κατασκευών… δίπλα ακριβώς από την MILTECH!

Άνθρωποι που ακολούθησαν τον Κ.Κουτσό στο νέο του εγχείρημα καταλογίζουν στον Χ.Χούμπαυλη ότι

«Εχει συγκρουσιακό χαρακτήρα, επιτίθεται κατά των πάντων αδιακρίτως χωρίς λόγο και αιτία και για αυτό πουλήσαμε πολύ λιγότερα από αυτά που μπορούσαμε να πουλήσουμε ως εταιρεία, αντίθετα με την κατασκευαστική που έπαιρνε αντισταθμιστικά».

Η ουσία είναι ότι για πρώτη φορά από τότε που αναμίχθηκε με τον χώρο της Άμυνας έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών και του Τύπου, με τον οποίο συνήθως είχε άριστες σχέσεις.

 

 

πηγη: pronews.gr