Μέσι: “Η χειρότερή μου ήττα στην Αργεντινή”

Μουντιάλ 2022

“Δεν υπάρχουν δικαιολογίες” τόνισε ο Λιονέλ Μέσι, μετά την ήττα της Αργεντινής απ την Σαουδική Αραβία.

Ηγετική τοποθέτηση από τον Λιονέλ Μέσι μετά την ήττα της Αργεντινής από τη Σαουδική Αραβία, η οποία σόκαρε την Αλμπισελέστε και έδωσε την πρώτη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης.

Ο σταρ της Παρί, βγήκε μπροστά, δεν στάθηκε σε δικαιολογίες, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, ενώ έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια

“Αυτή η ομάδα ξεχωρίζει για την ενότητα και τη δυναμική της. Είναι ώρα να δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι και πραγματικά δυνατοί.

Πάει πολύς καιρός από τότε που συνέβη κάτι τέτοιο. Πρέπει να σκεφτούμε τα ματς που ακολουθούν και να προετοιμαστούμε καλά γι’ αυτά”, είπε αρχικά ο Μέσι για να προσθέσει:

“Είναι πολύ σκληρό πλήγμα για όλους, όπως και για τον κόσμο που μας πιστεύει. Δεν το περιμέναμε.

Πρέπει τώρα να είμαστε περισσότερο ενωμένοι από ποτέ και να πατήσουμε γερά στα πόδια μας. Δεν περιμέναμε ότι θα βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση, αλλά από εμάς εξαρτώνται όλα”.

Αναφορικά με το παιχνίδι της Σαουδικής Αραβίας, ο αρχηγός της Αλμπισελέστε ανέφερε: “Ξέραμε ότι θα έπαιζαν έτσι. Ήμασταν βιαστικοί και εγκλωβιστήκαμε. Ξέραμε ότι θα έπαιζαν καλά στηνάμυνα και αυτό μας επηρέασε.

Η αλήθεια είναι πως πιστέψαμε ότι θα ήταν μία εύκολη κατάσταση αλλά φτάσαμε στο σημείο να μην έχουμε τον τρόπο να την αντιμετωπίσουμε. Ξεκινούσαμε και τελειώναμε φάσεις από την ίδια πλευρά και με τον ίδιο τρόπο και αυτό μας μπέρδεψε”.

Κλείνοντας, απέφυγε τις δικαιολογίες και μοιράστηκε τα συναισθήματά του για το πρωτοφανές “φιάσκο” της Αργεντινής:

“Μέσα σε πέντε λεπτά κάναμε λάθη και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Δεν είδα τις φάσεις των οφσάιντ, αλλά αφού δόθηκαν, τότε θα ήταν. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Δεν έχω δεχτεί ποτέ ξανά τέτοιο πλήγμα σε αυτή την ομάδα. Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Τώρα πρέπει μόνο να κερδίσουμε τα άλλα δύο ματς”.