ΜέΡΑ25: «Σαρωτικές» αλλαγές – Νέα πρόσωπα και αλλαγές στις έδρες – Στόχος το 3%

Πολλά αλλαγές κάνει στα ψηφοδέλτια του ΜέΡΑ25 ο Γιάνης Βαρουφάκης, ώστε να ξεπεράσει το όριο του 3% στις εκλογές.

Ο γραμματέας του κόμματος ανακοίνωσε τις αλλαγές στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα:

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετακινείται από την Αχαΐα και από την Β’ Πειραιά στις εξής περιφέρειες: Β3 (Νότιο Τομέα) Αθηνών, Α’ Αθήνας, και Α’ Θεσσαλονίκης (την οποία εκπροσώπησε στην προηγούμενη Βουλή).

Η Σοφία Σακοράφα επιλέγει να παραμείνει επικεφαλής στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας, προκειμένου να δείξει πως πιστεύει ότι το ΜέΡΑ25 θα πάρει πολύ πιο ψηλά από το όριο του 3%.

Ο Δημήτρης Στρατούλης μετακινείται από την Β3 Νότιο Τομέα Β Αθηνών στην Β’ Πειραιά.

Ο Καθηγητής Νίκος Θεοχαράκης μετακινείται από την δεύτερη θέση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας στη δεύτερη θέση της Β3 Νότιου Τομέα Β Αθηνών.

Τη δεύτερη θέση στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας καταλαμβάνει η Πάολα Ρεβενιώτη, μετακινούμενη από την Α’ Αθήνας.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου μετακινείται από την τέταρτη θέση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας στη δεύτερη θέση της Α’ Θεσσαλονίκης.

Την τέταρτη θέση στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας το καταλαμβάνει ο Μιχάλης Κριθαρίδης, μετακινούμενος από την Α’ Θεσσαλονίκης.

Στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας εντάσσεται η ερμηνεύτρια Νένα Βενετσάνου. Ακόμα, πέντε πρόσωπα εντάσσονται για πρώτη φορά ως υποψήφιοι

σε τέσσερις μεγάλες εκλογικές περιφέρειας της επικράτειας – και οι πέντε στην τελευταία, τιμητική, θέση της περιφέρειας όπου θα κατέβουν:

Ο ηθοποιός και συνοδοιπόρος Γιώργος Χρανιώτης, στην Α’ Αθήνας.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης Μάκη (Θωμά) Μιχαλόπουλου, στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Οι Γιάννης Κουζής, Καθηγητής-Ερευνητής στο πεδίο της Εργασίας και η Αλέκα Μακρή, Γυναικολόγος-Ακτιβίστρια στο χώρο του Φεμινισμού και της Αριστεράς, στη Β1 Περιφέρεια Αθήνας.

H οικονομολόγος και στέλεχος της Αριστεράς Νάντια Βαλαβάνη στο Ηράκλειο.