Μελόνι: Στηρίζουμε το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου Ζελένσκι

Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τη στήριξή μας, και στρατιωτικής φύσεως, ώστε η Ουκρανία να φτάσει στη διαπραγμάτευση έχουσα εξασφαλίσει μια ισχυρή θέση. Είναι σημαντικό, διότι δεν μπορεί να φτάσει στην ειρήνη υιοθετώντας ηττοπαθή θέση“, τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, μετά τη συνάντησή της με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Ρώμη, στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

Στοιχηματίζουμε στη νίκη σας και στηρίζουμε την ειρήνη, υπό τον όρο να πρόκειται για μια δίκαιη ειρήνη. Στηρίζουμε το ειρηνευτικό σχέδιο σε δέκα σημεία που έχει παρουσιάσει ο πρόεδρος Ζελένσκι” ολοκλήρωσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από τη μεριά του, ευχαρίστησε την κυβέρνηση Μελόνι και την Ιταλία “για το ότι προσέφεραν καταφύγιο στους Ουκρανούς πολίτες” και πρόσθεσε ότι “η χώρα του θα είναι ασφαλής, όταν δεν θα υπάρχει ούτε μια βόμβα η οποία να προκαλεί καταστροφές”.

Η Ευρώπη είναι ιδιαίτερα σημαντική για μας. Θα σεβαστούμε όλες τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, για να ενταχθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση“, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι, τέλος, κατήγγειλε ότι διακόσιες χιλιάδες ανήλικα παιδιά έχουν μεταφερθεί μακριά από την Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις και ολοκλήρωσε υπογραμμίζοντας ότι “μέσα σε επτά ώρες, από τα περασμένα μεσάνυχτα, ο στρατός της χώρας του κατέρριψε δεκαεπτά ιρανικά drone, τα οποία χρησιμοποιούνται για την καταστροφή των ουκρανικών υποδομών”.