Μεξικό: Θα ζητήσει τους Ολυμπιακούς του 2036

Εν τω μεταξύ, εν αναμονή των αποφάσεων της ΔΟΕ και αφού προηγηθεί η επισημοποίηση του ενδιαφέροντος με την κατάθεση πλήρους φακέλου, το Μεξικό θα φιλοξενήσει, μαζί με τις ΗΠΑ και τον Καναδά, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Μαρσέλο Έμπραντ, ανακοίνωσε ότι η χώρα αποφάσισε να υποβάλει επίσημα αίτημα για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036, ανέφερε η ειδησεογραφική πύλη Informador.mx.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας εξήγησε ότι η δέσμευση είναι να διοργανωθεί η εκδήλωση το 2036 «ή, εναλλακτικά, το 2040».

Λεπτομέρειες σχετικά με την πρωτοβουλία προσφέρθηκαν από τον Έμπραντ -τον οποίο συνόδευε στη συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της Μεξικανικής Ολυμπιακής Επιτροπής (COM), Μαρία Χοσέ Αλκαλά-, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το Μεξικό έχει την απαραίτητη υποδομή και χρηματοδότηση για τη διοργάνωση.

Εν τω μεταξύ, εν αναμονή των αποφάσεων της ΔΟΕ και αφού προηγηθεί η επισημοποίηση του ενδιαφέροντος με την κατάθεση πλήρους φακέλου, το Μεξικό θα φιλοξενήσει, μαζί με τις ΗΠΑ και τον Καναδά, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.