Μεγάλη Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Ρίσι Σούνακ

Βρετανία: Ο Σούνακ

Ο πολυεκατομμυριούχος πρώην χρηματιστής θα αντιμετωπίσει μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις για να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική εικόνα της χώρας του

Ο 42χρονος Ρίσι Σούνακ, πρώην υπουργός Οικονομικών, θα είναι ο νέος πρωθυπουργός τoυ Ηνωμένου Βασιλείου, τρίτος σε σειρά σε διάστημα 7 εβδομάδων. Πρόκειται για τον πρώτο ινδικής καταγωγής πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Ο πολυεκατομμυριούχος πρώην χρηματιστής θα αντιμετωπίσει μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις για να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική εικόνα της χώρας του καθώς αυτή βυθίζεται στην ύφεση εξαιτίας και του συνεχώς αυξανόμενου ενεργειακού κόστους, των στεγαστικών επιτοκίων και των αυξήσεων στις τιμές των τροφίμων.

Η οικογένειά του μετανάστευσε στη Βρετανία τα χρόνια του 1960, μια περίοδο κατά την οποία πολλοί άνθρωποι προερχόμενοι από τις πρώην βρετανικές αποικίες έφθασαν στη χώρα για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμησή της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Σούνακ φοίτησε στο πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ όπου γνώρισε τη σύζυγό του Ακσάτα Μέρθι, κόρη του Ινδού δισεκατομμυριούχου Ν.Ρ Ναραγιάνα Μέρθι, ιδρυτή του ινδικού κολοσσού της πληροφορικής Infosys Systems, ενώ εργάστηκε και στην Goldman Sachs ως αναλυτής.