Μεγάλη συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Σταμάτη Κόκοτα

τελευταίο αντίο στον Σταμάτη Κόκοτα
Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης το τελευταίο αντίο στον  Σταμάτη Κόκοτα. 

Ο σπουδαίος λαϊκός ερμηνευτής άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο σε ηλικία 85 ετών,  ενώ νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο της Βούλας, σκορπώντας θλίψη στην οικογένεια του, αλλά και σε όσους τον θαύμαζαν για τη μεγάλη καριέρα του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Στεφάνια από νωρίς το μεσημέρι κατέκλυσαν τον ναό, ενώ συγγενείς, φίλοι από τον καλλιτεχνικό χώρο, και απλός κόσμος, υποδέχτηκαν την σορό με χειροκροτήματα.

Ντυμένος στα μαύρα και υποβασταζόμενος έφτασε λίγο μετά τις 12 ο γιος του Σταμάτη Κόκοτα, Δημήτρης, ενώ συγκίνηση προκάλεσε ο επικήδειος λόγος του.

Ο επικήδειος του Δημήτρη Κόκοτα

«Ήσουν ένας καταπληκτικός πατέρας. Μας αγάπησες πάρα πολύ. Μας έδωσες πολλή αγάπη. Τη γυναίκα, τη μάνα μας, τη δεύτερη γυναίκα την Ευαγγελία, τα παιδιά του. Του δώσαμε κι εμείς πάρα πολύ αγάπη. Ήμασταν το στήριγμά του κι έτσι μας έμαθε να αγαπάμε τον κόσμο και τον εαυτό μας. Ο Σταμάτης για τα παιδιά του είχε πάντα μια θέση για όλους. Πήγαιναν να τον δουν, να τον ακούσουν, να τον χειροκροτήσουν κι ας μην τους ήξερε καθόλου. Ήταν βιοπαλαιστής, άπλωνε το χέρι του, έδινε χρήματα, είχε φροντίσει για τη ψυχή του, έκανε αγαθοεργίες, ανεγέρσεις ναών και σε ορφανοτροφεία. Ξεγέλασε τον θάνατο. Ο Σταμάτης για μένα θα είναι πάντα εδώ, θα ζει σίγουρα μέσα στις καρδιές όλων μας. Στη σκέψη μας, θα τον ακούμε, θα είναι πάντα εδώ να μας στηρίζει. Είχε για όλους έναν καλό λόγο και θεωρούσε όλο το κόσμο αγαπημένο και φίλο του».

kideia-kokota_4_2
Δημήτρης Κόκοτας
kideia-kokota_2
kideia-kokota_5
Ελένη Ροδά
kideia-kokota_6
kideia-kokota__1_
Αργύρης Παπαργυρόπουλος
5694831
Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Στέλιος Μανωλάς
kideia-kokota__6_
kideia-kokota__5_
kideia-kokota__4_
kideia-kokota__11_
kideia-kokota__10_
kideia-kokota__12_
«Δεν βρίσκω λόγια για τον Σταμάτη Κόκοτα. Έφερε έναν αέρα κοσμοπολίτικο στη διασκέδαση, είχε βελούδινη φωνή. Όταν παρουσιάστηκε στο θέατρο, πήγαινε η Αστυνομία να τον βγάλει, τόσο κόσμο είχε», ανέφερε ο επιχειρηματίας Αργύρης Παπαργυρόπουλος.

Κηδεία Κόκοτα - Δήλωση Λεμπέση

«Τα τραγούδια του μύριζαν Ελλάδα, ένας εξαιρετικός άνθρωπος που άφησε πίσω του εξαιρετικούς απογόνους», δήλωσε για τον Σταμάτη Κόκοτα, ο Γιώργος Λεμπέσης.

Κηδεία Κόκοτα - Δήλωση Ελένης Ροδά

«Ηταν ένας υπέροχος άνθρωπος, πολύ μεγάλων τραγουδιστής, έφυγε και ο τελευταίος των σπουδαίων», είπε η Ελένη Ροδά.

Όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας η κηδεία του τραγουδιστή πραγματοποιήθηκε, τιμής ένεκεν, με δημοτική δαπάνη στο δήμο Ζωγράφου.