Μεγάλη έξοδος των αδειούχων: Πάνω από 70.000 θα φύγουν από τον Πειραιά

«Εμείς του Αυγούστου οι εκδρομείς»… Συνωστισμός επικρατεί από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς αναχωρούν μαζικά οι αδειούχοι, με προορισμό κατά κύριο λόγο τη νησιωτική χώρα. Ανάμεσα στους ταξιδιώτες βέβαια είναι και πολλοί τουρίστες από το εξωτερικό.

Σήμερα Σάββατο αναμένεται να αναχωρήσουν τουλάχιστον 24.000 ταξιδιώτες, ενώ χθες αναχώρησαν πάνω από 21.000 με 23 πλοία. Οι αρχές υπολογίζουν ότι περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι θα ταξιδέψουν στα νησιά από το λιμάνι του Πειραιά το τριήμερο.

Τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά φεύγουν με πληρότητες που ξεπερνούν το 90%, ενώ τις επόμενες μέρες η κίνηση στα νησιά αναμένεται να κορυφωθεί.

«Η Κρήτη αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ καλά επίπεδα, τα ξενοδοχεία έχουν πληρότητες από 80 μέχρι 90%. Έχει πάρα πολύ κόσμο έχει καθημερινά πάρα πολλές αφίξεις μιλάμε για 15.000 αφίξεις, και τα Σαββατοκύριακα περνάμε τις 25.000» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης.

Σύμφωνα με τους παράγοντες του τουρισμού στις Κυκλάδες, παρατηρείται μείωση της διάρκειας των διακοπών για τους περισσότερους ταξιδιώτες. Υψηλές παραμένουν οι πληρότητες στο νησί της Νάξου.

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Παπαδόπουλος, «έχει αλλάξει κατά πολύ η καταναλωτική συμπεριφορά, ο κόσμος μπορεί να προσπαθεί να την βγάλει για παράδειγμα πάρα πολύ φθηνά στο φαγητό, αλλά μπορεί να ξοδέψει ένα ποσό για να κάνει μια δραστηριότητα».

«Η κίνηση είναι ικανοποιητική… Θα έλεγα όσο αφορά την προσέλευση έχει μειωθεί πάρα πολύ ο μέσος όρος των διανυκτερεύσεων, δηλαδή έχουμε πολύ λίγες διανυκτερεύσεις ανά άφιξη σε σχέση με παλαιότερα» τόνισε ωστόσο ο κ. Παπαδόπουλος.