«Με τα χρώματα της αθωότητας» : Έκθεση ζωγραφικής παιδιών & εφήβων του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Νέας Σμύρνης
διοργανώνει για έκτη συνεχόμενη χρονιά
έκθεση παιδικής – νεανικής ζωγραφικής και εικαστικών με τίτλο:

“Με τα χρώματα της αθωότητας”,
η οποία είναι αφιερωμένη σε νέα παιδιά,
ηλικίας πέντε (5) ως δεκαοχτώ (18) ετών,
με έφεση στις εικαστικές τέχνες.

 

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί 22 ως 23 Ιουνίου 2019
στον Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» Νέας Σμύρνης

(2ας Μαϊου 16, ΤΚ 171 21, κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης).

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής αυστηρά,

η Πέμπτη 14 Ιουνίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες – διευκρινίσεις:
Γκέλυ Κορφοξυλιώτη
Γραμματεία Ομίλου
Τηλέφωνο: 210 9514523 (9πμ-2μμ)
Email: unescohellas.tlee@gmail.com

Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος
Τηλέφωνο γραμματείας: 210 9514523 (Δευτέρα – Παρασκευή ώρες 09.00 – 14.00)
Club for UNESCO of Arts, Letters and Sciences of Greece
Telephone: 210 9514523 (Monday to Friday, working hours: 09.00 – 14.00)

Καλλιθέα, 17 Μαϊου 2019

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή παιδιών και εφήβων στην έκθεση ζωγραφικής & εικαστικών : «Με τα χρώματα της αθωότητας» του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος 22 – 23 Ιουνίου 2019, Δημοτικός Πολυχώρος Πολιτισμού «Γαλαξίας» Νέας Σμύρνης

«Με τα χρώματα της αθωότητας» είναι ο τίτλος της Έκθεσης ζωγραφικής και εικαστικών, παιδιών και εφήβων, που διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά, ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος με την συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης. Στην Έκθεση στην οποία είναι αφιερωμένη στα νέα παιδιά, λαμβάνουν μέρος με Έργα τους οι μικροί εικαστικοί, καθώς και μέλη της ομάδας Juniors του Ομίλου. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, στις 8μμ, παρουσία των μικρών μας καλλιτεχνών, στους οποίους θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής. Στην Έκθεση θα λάβουν μέρος μόνο 30 νέες – οι, ως εκ τούτου ,θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας , η οποία κατοχυρώνεται με την δήλωση συμμετοχής. Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής αυστηρά Πέμπτη 14 Ιουνίου 2019, στην γραμματεία του Ομίλου, μέσω email: unescohellas.tlee@gmail.com, όπως περιγράφεται στους παρακάτω όρους συμμετοχής. Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας , δηλώσεις δεν θα γίνονται δεκτές . Σημαντικό: Η καταληκτική ημερομηνία παύει να ισχύει από την συμπλήρωση των 30 συμμετοχών και μετά.

 

                       Η Πρόεδρος                                            Ο Γενικός Γραμματέας

               Δέσποινα (Νίνα) Διακοβασίλη                           Δημήτριος Α. Πολλάτος

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

1. Δικαίωμα συμμετοχών έχουν οι νέες και νέοι εικαστικοί από 5 ως 18 ετών, μέλη ή μη της ομάδας Juniors του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.

2. Κάθε νέα ή νέος καλλιτέχνης , μπορεί να εκθέσει ένα (1) ή δυο (2) έργα του, ζωγραφικής, αγιογραφίας, γλυπτικής , μικτής τεχνικής ή κατασκευές, (κολάζ, οριγκάμι, πηλός κλπ), ανάλογα με το μέγεθος τους.

3. Τα έργα ζωγραφικής , θα πρέπει να είναι σε πλαίσιο (τελάρο ή κορνίζα) και να έχουν την δυνατότητα ανάρτησης και στήριξης, να φέρουν δηλαδή στην πίσω πλευρά τους γαντζάκι ή σύρμα . Το κάθε έργο θα πρέπει να φέρει το όνομα του καλλιτέχνη.

4. Η τοποθέτηση των έργων στον χώρο , θα γίνει από τους υπεύθυνους εικαστικούς του Ομίλου, με κριτήριο την καλύτερη δυνατή θέαση, ανάλογα με το μέγεθος και το είδος κάθε έργου.

5. Η παράδοση των έργων για το στήσιμο της έκθεσης θα γίνει ως την Πέμπτη 20 Ιουνίου (ώρες 9π.μ. – 2μ.μ) στο γραφείο του Ομίλου, Ελευθερίου Βενιζέλου 156, 4οσ όροφος, ΤΚ 176 75, Καλλιθέα . 

6. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν τηλεφωνικά ή με email για τον ακριβή χρόνο παράδοσης των έργων , καθώς και για την παραλαβή τους μετά το πέρας της έκθεσης , όπως και για τις λοιπές λεπτομέρειες της διοργάνωσης (εγκαίνια κλπ).

7. Ο γονέας – κηδεμόνας κάθε καλλιτέχνη θα χρειαστεί να αποστείλει στην γραμματεία, μέσω email, φωτογραφία έργου – έργων και συμπληρωμένη & υπογεγραμμένη την δήλωση συμμετοχής ως την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2019 (καταληκτική ημερομηνία ), όπου θα επισυνάπτονται τα στοιχεία επικοινωνίας του καλλιτέχνη (διεύθυνση, κινητό τηλέφωνο – email), καθώς και τα στοιχεία των έργων (τίτλος , τεχνική, διαστάσεις ).

Για την ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ανατρέξατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου

http://clubunesco.gr/ανακοινώσεις/464-ανοιχτή-πρόσκληση-για-συμμετοχή-παιδιών-και-εφήβων-στην-έκθεση-ζωγραφικής-και-εικαστικών-«με-τα-χρώματα-της-αθωότητας»-της-ομάδας-juniors-του-ομίλου-για-την-unesco-τ-λ-ε-ε-22-–-23-ιουνίου-2019