Με διακοπή εργασίας απείλησαν οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου Ηρακλείου

Oι εργαζόμενοι αποφάσισαν να λάβουν ακραία μέτρα, στέλνοντας τελεσίγραφο πως αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα του κλιματισμού, θα προχωρήσουν σε διακοπή της εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι στην ασφάλεια του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο βρέθηκαν αντιμέτωποι με ακραίες συνθήκες εργασίας λόγω έλλειψης κλιματισμού κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Σύμφωνα με το cretapost, η κατάσταση φαίνεται πως έφτασε σε ένα κρίσιμο σημείο, καθώς οι εργαζόμενοι σήμερα το πρωί απείλησαν με διακοπή εργασίας, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχές να παρέμβουν επειγόντως.

Οι εργαζόμενοι επαναλαμβάνουν πως η έλλειψη κλιματισμού κατά τη διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού δημιουργεί ανυπόφορες συνθήκες για την εκτέλεση των καθημερινών τους καθηκόντων.
Σύμφωνα με το cretapost.gr, σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να λάβουν ακραία μέτρα, στέλνοντας τελεσίγραφο στην ΥΠΑ, πως αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα του κλιματισμού, θα προχωρήσουν σε διακοπή της εργασίας τους. Η απειλή αυτή φάνηκε πως είχε άμεσα αποτελέσματα.

Σε λιγότερο από μισή ώρα μετά την απειλή της διακοπής εργασίας, ο κλιματισμός του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» άρχισε να λειτουργεί. Οι εργαζόμενοι, καθώς και οι επιβάτες που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο, εξέφρασαν τη χαρά τους για την άμεση επίλυση του προβλήματος και τη βελτίωση των συνθηκών.

Η παρέμβαση των εργαζομένων φαίνεται να έχει ανοίξει τον διάλογο μεταξύ της διοίκησης του αεροδρομίου και των εργαζομένων, με την ελπίδα ότι οι αναγκαίες βελτιώσεις θα γίνουν για την εξασφάλιση υγιεινών και ασφαλών συνθηκών εργασίας.