Με αρνητικά πρόσημα τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με εξαίρεση την ηπειρωτική Κίνα, σε συνέχεια των χθεσινών απωλειών στη Wall Street.

Ο δείκτης του Ταϊβάν ηγείται των απωλειών με πτώση 3,79%. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημειώνει απώλειες 3,11% και στη Νότια Κορέα ο Kospi χάνει 1,20%.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 υποχωρεί 0,96%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng διολισθαίνει 1,67% ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, οι Shanghai και Shenzhen σημειώνουν άνοδο 0,56% και 0,25% αντίστοιχα.

Μεγάλες απώλειες σημειώνουν οι κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες, με τις μετοχές των Meituan και Tencent να υποχωρούν 5,40% και 1,68% αντίστοιχα.

Στα μάκρο, η Κίνα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι τιμές καταναλωτή τον Απρίλιο σημείωσαν άνοδο 0,9% σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προβλέψεις αναλυτών για άνοδο 1% σε δημοσκόπηση του Reuters. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 6,8%, ξεπερνώντας το 6,5% που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα ανακοίνωσε επίσης τα στοιχεία από την δεκαετή απογραφή της, τα οποία έδειξαν ότι η αύξηση του πληθυσμού στην ηπειρωτική χώρα επιβραδύνθηκε 0,53% τα τελευταία 10 χρόνια, από 0,57% μεταξύ του 2000 και του 2010.

Παράλληλα, οι Μαλαισία και Φιλιππίνες δημοσίευσαν στοιχεία για το ΑΕΠ α’ τριμήνου.

Ειδικότερα, η οικονομία της Μαλαισίας συρρικνώθηκε κατά 0,5% το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο, χαμηλότερα από τη μείωση κατά 2% που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters. Στο μεταξύ, η οικονομία των Φιλιππίνων συρρικνώθηκε κατά 4,2% σε ετήσια βάση, άνω της μείωσης του 3% που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο δείκτης των Φιλιππίνων κερδίζει 0,15% ενώ ο δείκτης της Μαλαισίας χάνει 0,58%.