Με «άγριες» διαθέσεις πάει ο Ερντογάν στη Βάρνα για συνάντηση με ΕΕ

Με «άγριες» διαθέσεις φαίνεται ότι πάει ο Ερντογάν στην Βάρνα της Βουλγαρίας για την σημερινή συνάντησή του με τους Ζ.Κ.Γιούνκερ και Ντ.Τουσκ στο πλαίσιο της Ευρω-τουρκικής συνάντησης.

Σε ομιλία του στη Σαμψούντα, ο Ερντογάν απηύθυνε “αυστηρό μήνυμα” στη Δύση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “η Τουρκία δεν δέχεται μαθήματα απο κανένα.”

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως για όσα επιρρίπτουν στην Τουρκία για την επιχείρηση στο Αφρίν, ο ίδιος έχει βίντεο που τα αντικρούουν.

Σύμφωνα με το pronews.gr ο Ερντογάν  εννοεί ότι έχει στα χέρια του υλικό που σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύει ότι οι Κούρδοι δρουν ως “τρομοκρατική οργάνωση.”

Ακόμη είπε ότι τα στοιχεία αυτά πρόκειται να τα προσκομίσει στη Σύνοδο, την Δευτέρα. Προειδοποίησε, δε, ότι “κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια των Τούρκων.”

Μάλιστα στην σημερινή συνάντηση οι δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ υποτίθεται ότι θα θέσουν και θέμα για τους Έλληνες αιχμαλώτους στις τουρκικές φυλακές, αλλά είναι άγνωστη η απάντηση που θα λάβουν.

Υπενθυμίζεται ότι σε ομιλία του το Σάββατο στη Σαμψούντα, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων, αναφέροντας ότι «την μεγάλη Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε», απειλώντας ότι, «αν χρειαστεί, θα δώσουμε τις ζωές μας και αν χρειαστεί, θα πάρουμε ζωές».

Στο πλαίσιο της ευρωτουρκικής συνόδου, ο Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί στη Βάρνα με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ. Οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένεται μεταξύ άλλων να του θέσουν και το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη.