Μαζικές πωλήσεις ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα

πωλήσεις ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα

Την ώρα που τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, καυχιούνται πως ο τουρισμός το φετινό καλοκαίρι «σκίζει», σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 200 ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα διατίθενται προς πώληση τις τελευταίες 30ημέρες!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου Ε- Real Estates, μεγάλη διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τις αναρτημένες αγγελίες, καταγράφεται κυρίως σε ξενοδοχεία μικρότερης κατηγορίας, από 10 έως 30 δωμάτια.

“Αποτελεί έκπληξη η διαθεσιμότητα ξενοδοχειακών μονάδων που διατίθενται προς πώληση τη φετινή χρονιά.

Σίγουρα κάθε χρόνο πραγματοποιούνται αγοραπωλησίες ξενοδοχειακών μονάδων όλων των κατηγοριών, είτε ξενοδοχειακών μονάδων 5 αστέρων,

είτε μικρότερες οικογενειακές μονάδες, αλλά δύσκολα θα βρίσκαμε τόσο μεγάλη διαθεσιμότητα σε ιστοσελίδες αγγελιών ακινήτων”, σημειώνει ο πρόεδρος τους Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates, κ. Θεμιστοκλής Μπάκας.

Σύμφωνα με τις αναρτημένες αγγελίες ξενοδοχειακών μονάδων που διατίθενται προς πώληση τη φετινή χρονιά, σε σχέση με πέρυσι, καταγράφεται μικρότερη διαθεσιμότητα μονάδων σε χειμερινούς προορισμούς όπως το Καρπενήσι, τα Καλάβρυτα και σε χωριά του Πηλίου όπως Πορταριά και Ζαγορά.

Αυτό αποτελεί ένα θετικό δεδομένο που ενδεχόμενα να οφείλεται στην έντονη κινητικότητα και στις υψηλές πληρότητες που έδωσαν ανάσα ρευστότητας μέσω των τριημέρων του 2021 από τον Οκτώβριο έως και τα μέσα Φεβρουαρίου του 2022.

Μεγάλο μέρος των ξενοδοχειακών μονάδων σε χειμερινούς προορισμούς είχαν να δουλέψουν από τα Χριστούγεννα του 2019 και είχαν δεχθεί ισχυρό πλήγμα.

Όσον αφορά τις τιμές πώλησης των ξενοδοχειακών μονάδων και των τουριστικών καταλυμάτων κυμαίνονται από 400.000 χιλ. ευρώ έως και 15 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τις πωλήσεις μέσω αγγελιών, πολλά ξενοδοχεία τόσο στη νησιωτική όσο και στην ηπειρωτική χώρα, έχουν βγει στο σφυρί μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Πρόκειται για ξενοδοχειακές μονάδες που σε μεγάλο μέρος τους, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, λειτουργούσαν σε εμβληματικά κτίρια της εκάστοτε περιοχής.

Όπως σημειώνει ο κ. Μπάκας, η διαθεσιμότητα ξενοδοχειακών μονάδων και ιδιαίτερα μικρών – οικογενειακών μονάδων που θα διατίθενται προς πώληση θα αυξηθεί μετά το πέρας της καλοκαιρινής σεζόν

και σύμφωνα πάντα με τα οικονομικά αποτελέσματα από τον τουρισμό το φετινό καλοκαίρι, καθώς και τις οικονομικές εκκρεμότητες του εκάστοτε επιχειρηματία -οφειλές .