Μαύρο Ρόδο: Ο Βίκος ψάχνει το παρελθόν του – Θα μάθει ποιος είναι;

Το «Μαύρο Ρόδο» θα συνεχίσει να απασχολεί το κοινό. Η Ελισάβετ είναι πλέον σίγουρη για τον Πέτρο, την ίδια στιγμή που οι εξελίξεις στο μοναστήρι τρέχουν και ο Βίκος είναι έτοιμες να μάθει μεγάλες αλήθειες.

Η Κύρα έχει πάθει εγκεφαλικό. Ο Θέμης και τα εγγόνια της βρίσκονται στο πλευρό της. Η έγνοια της, όμως, είναι η Αλεξία και η σχέση της με τον Βίκο.

Στη Γερακιανή, όλο το χωριό βρίσκεται στο μοναστήρι για την ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης. Τα πράγματα, όμως, δεν θα πάνε όπως τα υπολογίζει η Κασσιανή.

Ούτε τα θαύματα. Η Ελισάβετ μαθαίνει τον πραγματικό λόγο που η Κασσιανή την προσκάλεσε στο κελί της. Θα την αντιμετωπίσει με θάρρος.

Στον Πέτρο όμως, δεν θα πει κουβέντα. Ενάντια στον όρκο που έδωσε στη γιαγιά της, η Αλεξία ετοιμάζεται και πηγαίνει στο ξενοδοχείο του Βίκου. Η Κασσιανή ζητάει από τον Γεράσιμο το αντίτιμο για τη χάρη που του έκανε.

Ο Γεράσιμος βάζει λόγια στην Ελισάβετ για την υγεία του Λευτέρη με σκοπό να την πείσει να μην φύγει με τον Πέτρο από το χωριό.

Η Κασσιανή προσπαθεί να μάθει ποιος είναι ο αποστολέας του ανώνυμου φακέλου που έχει λάβει. Η Φιλαρέτη φοβάται πως η Κασσιανή θα κατηγορήσει την ίδια για εκδίκηση, ενώ ο Σταυρίνος πηγαίνει στη φάρμα του Λευτέρη για να ζητήσει δουλειά.

Η Κύρα ζητάει από τη Θάλεια να πείσει την Αλεξία να απομακρυνθεί από τον Βίκο. Η Όλγα και ο Παναγιώτης βάζουν μπροστά ένα σχέδιο προκειμένου να ζηλέψει η Αλεξία. Πόσα πράγματα είναι διατεθειμένη να θυσιάσει η Ελισάβετ για να είναι με τον Πέτρο;

Ο Βίκος απαγάγει τον παλιό βουλευτή που είχε εξαφανίσει το όνομά του από τα αρχεία του ορφανοτροφείου. Τον ανακρίνει απειλώντας να τον σκοτώσει αν δεν του πει το λόγο που το έκανε. Η Ελισάβετ επιστρέφει με τον Πέτρο στην Πάτρα.

Η Πολυξένη εξασφαλίζει φωτογραφία της Κασσιανής από την κοσμική της ζωή και θέλει να την εκβιάσει.

Συγκρούεται με τον Θέμη που θέλει να κινηθεί βάσει νόμου και μόνο, ενώ αρνείται να της αυξήσει και το ποσοστό στο συμφωνητικό. Η Τασούλα αρχίζει να έχει ρομαντικές ιδέες για τον Σταυρίνο.

Το σχέδιο για να ζηλέψει η Αλεξία τον Παναγιώτη μπαίνει σε εφαρμογή. Ο Σαράντος αφήνει υπαινιγμούς στον Λευτέρη για τον πατέρα του και την Ελισάβετ.