Μάτι : Δούρου και Ψινάκης μεταξύ των υπόπτων για τις φονικές πυρκαγιές

Η ώρα της απόδοσης ποινικών ευθυνών με την κλήση των υπόπτων έφτασε για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Οι εισαγγελείς κ.κ. Ηλ.Ζαγοραίος ,Ν.Φιστόπουλος και Κ.Σπυρόπουλος έστειλαν κλήσεις σε  περίπου 20 υπόπτους να δώσουν εξηγήσεις τις επόμενες μέρες.

Ανάμεσα σε όσους έλαβαν κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις είναι και όσοι μηνύθηκαν από τους συγγενεις των θυμάτων όπως η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Οι ύποπτοι, σύμφωνα με πληροφορίες, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για  αξιόποινες πράξεις.Ολοι εκτός απροόπτου αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να λάβουν γνώση της δικοψραφίας και να αντικρούσουν όσα τπυς έφεραν αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη.

Άμοιρη των ευθυνών δηλώνει η Δούρου

Χωρίς την παραμικρή διάθεση αυτοκριτικής για όσα -δεν- έκανε τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, η περιφερειάρχης επανήλθε μετά την κλήση των εισαγγελέων να δώσει εξηγήσεις τις επόμενες ημέρες.

Η κ. Δούρου, η οποία εξακολουθεί να δηλώνει άμοιρη ευθυνών, κάνει λόγο για ουδεμία επιχειρησιακή ευθύνη της Περιφέρειας στην κατάσβεση των πυρκαγιών, την ώρα που η ίδια, σύμφωνα και με καταγγελίες συγγενών θυμάτων, τις κρίσιμες ώρες της εθνικής τραγωδία ήταν άφαντη.