Μαθητής βρέθηκε με βόμβα στα χέρια του σε νηπιαγωγείο της Γερμανίας

Ένα τρομακτικό σκηνικό έζησαν δάσκαλοι ενός νηπιαγωγείο στη Γερμανία όταν ένα παιδί βρέθηκε να κουβαλά μια βόμβα για να τη δείξει στους φίλους του.

Ο πιτσιρικάς είχε βρει κατά τη διάρκεια της βόλτας του στο δάσος όπως είπε στις αρχές, μία βόμβα και την έφερε μαζί του στο σχολείο για να τη δείξει στους φίλους του.

Όταν οι νηπιαγωγοί είδαν το «παιχνίδι» του μικρού ακουμπισμένο σε ένα ράφι ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία και φρόντισαν να απομακρύνουν με ασφάλεια τα παιδιά, οδηγώντας τα σε μια απομακρυσμένη παιδική χαρά.

Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα ενώ πυροτεχνουργοί και αστυνομία εκκένωσαν το σχολείο και παρέλαβαν τη βόμβα.

Η βόμβα ήταν της περιόδου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και λόγω των σφοδρών βομβαρδισμών εκείνη την περίοδο, οι ομάδες των πυροτεχνουργών μέχρι και σήμερα αναγκάζονται πολύ συχνά να εξουδετερώνουν βόμβες και οβίδες που εντοπίζονται τυχαία σε εργοτάξια, σε δάση, σε χωράφια, ακόμη και στους κήπους σπιτιών.

Πέρσι τον Δεκέμβριο μάλιστα εκκένωσαν το Άουγσκμπουργκ ενώ τον Μάιο απομακρύνθηκαν 50.000 άνθρωποι από το Ανόβερο, για να εξουδετερωθούν τρεις παλαιές βόμβες βρετανικής κατασκευής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ