Η Μαρία Σπυράκη «έφαγε» τον Βασίλη Κικίλια – Τι αποφάσισε η ΝΔ

Με αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή του επικοινωνιακού επιτελείου ετοιμάζει την αντεπίθεση της η ΝΔ ενόψει ενός πολιτικά θερμού χειμώνα και μιας εκλογικής χρονιάς, όπως φαίνεται ότι θα είναι το 2018. Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί η αποχώρηση του Βασίλη Κικίλια από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου και η τοποθέτηση της ευρωβουλευτού του κόμματος και δημοσιογράφου Μαρίας Σπυράκη στη νευραλγική αυτή θέση.

Η Μαρία Σπυράκη, που έχει αποκτήσει πλούσια εμπειρία για τα ευρωπαϊκά θέματα από τη θητεία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα συνοδεύσει τους επόμενους μήνες τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε όλα του τα ευρωπαϊκά ταξίδια και θα επιχειρήσει να δώσει ευρωπαϊκό αέρα και ευρωπαϊκή προοπτική στον πολιτικό λόγο της κεντροδεξιάς παράταξης. Άλλωστε, στη θέση του εκπροσώπου Τύπου έχει δοκιμαστεί και με επιτυχία, όταν της ανέθεσε προεκλογικά το συγκεκριμένο πόστο ο Αντώνης Σαμαράς.

Από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου η κυρία Σπυράκη θα στοχεύσει όχι μόνο να αναδείξει τα πολιτικά θέματα στα οποία η Νέα Δημοκρατία υπερτερεί, αλλά και να δημιουργεί καθημερινά πολιτική επικαιρότητα, κάτι στο οποίο το τελευταίο διάστημα η ΝΔ υστερεί. Η αναδόμηση του επικοινωνιακού επιτελείου θα είναι συνολική, καθώς θα αλλάξει και ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του κόμματος, Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο κ. Λαζαρίδης, επί χρόνια στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρόκειται να πολιτευτεί.

Ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κατέχει μέχρι σήμερα τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, θα αξιοποιηθεί σε υψηλόβαθμη θέση, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σχηματίσει μια ιδιαιτέρως θετική γνώμη για εκείνον.