Μαρία Σάκκαρη: Ηττήθηκε με 2-1 στο τουρνουά του Λινζ

Παρότι ήταν το φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά του Λινζ, ηττήθηκε με 2-1 σετ από την Πέτρα Μάρτιτς και δεν θα καταφέρει, τελικά, να διεκδικήσει τον δεύτερο, έστω όχι μεγάλο, τίτλο της καριέρας της.

Η παράδοση ήταν υπέρ της Ελληνίδας τενίστριας που είχε δύο νίκες σε δύο αναμετρήσεις με την αντίπαλό της από την Κροατία, αλλά στην τρίτη ήρθε η ήττα, με συνέπεια να μην καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά.

Το παιχνίδι είχε μεγάλο ενδιαφέρον αφού οι Σάκκαρη και Μάρτιτς πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι και το 3-3 στο πρώτο σετ, με την Ελληνίδα να κάνει εκεί το break και αμέσως μετά να κρατάει το σερβίς της, παίρνοντας τελικά το πρώτο σετ με 6-3.

Στο δεύτερο, όμως, η Μαρία δεν άρχισε καλά και βρέθηκε να χάνει με… 4-0, προσπαθώντας στη συνέχεια να σώσει ό,τι μπορούσε να σωθεί. Το σετ, όμως, ήταν πολύ δύσκολο να το πάρει και αποδείχθηκε, αφού η Μάρτιτς έκανε το 6-3 και ισοφάρισε 1-1.

Τα πάντα, επομένως, κρίθηκαν στο τρίτο και τελευταίο σετ, όπου υπήρχε ισορροπία μέχρι το 4-4, αλλά εκεί η τενίστρια από την Κροατία έκανε το break και αμέσως μετά σέρβιρε για το 6-4, κάνοντας έτσι το 2-1 στα σετ και παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Αναστασία Ποτάποβα από τη Ρωσία.

Τα σετ: 6-3, 3-6, 4-6