Μαλαματίνα: Εργάζονται με την επιτήρηση της Αστυνομίας

«Ανοιχτοί σε διαπραγμάτευση αλλά όχι συνδιοίκηση» δηλώνει στο newsit.gr o διευθύνων σύμβουλος της Μαλαματίνα κ. Νίκος Κεράνης, με αφορμή τα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει έξω από το εργοστάσιο της οινοποίας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση της διοίκησης να καταργήσει το τμήμα διανομών, στο πλαίσιο σχεδίου αναδιάθρωσης κι εξυγίανσης.

Υπενθυμίζεται, ότι τα επεισόδια προέκυψαν όταν η διοίκηση αναγκάστηκε να καταργήσει το τμήμα διανομών, όπου εργάζονταν  9 άτομα.  «Δώσαμε πρόταση να μετακινηθούν στη γραμμή εμφιάλωσης, αλλά  την πρόταση την αποδέχθηκε μόνο ένας. Στην απόφασή μας είμαστε κάθετοι. Το τμήμα δεν μπορεί να ξανανοίξει.  Παράλληλα, επαναφέραμε την εθελουσία» τονίζει ο κ. Κεράνης, ενώ σχετικά με τη θέση του Σωματείου αναφέρει ότι η πρόταση που κάνει είναι να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις ίδιες θέσεις εργασίας. «Δεν μπορεί το σωματείο να επιβάλει τον τρόπο λειτουργίας σε μια εταιρεία που είναι στη φάση της αναδιοργάνωσης κι εξυγίανσης» καταλήγει.

Εν τω μεταξύ η νέα διοίκηση του ομίλου Mantis, που ανέλαβε τους τελευταίους μήνες την ανάπτυξη της ιστορικής Μαλαματίνας, συνεχίζει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης υλοποιώντας 1,5 εκατ. ευρώ επενδύσεις, ενώ αυτές τις ημέρες ξεκίνησε και ο τρύγος. Την ίδια στιγμή η διοίκηση αναζητά νέες αγορές για την προώθηση της Μαλαματίνας στο εξωτερικό.