Μαξίμου: Σύσκεψη Μητσοτάκη με Χαρδαλία-λοιμωξιολόγους για την άυξηση των κρουσμάτων

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας πραγματοποιείται αυτή την ώρα

Με την επιτροπή λοιμοξιολόγων και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου από τις 10:30 π.μ., ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην τακτική αυτή σύσκεψη αναμένεται να αξιολογηθούν τα δεδομένα που αφορούν την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα και να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Ανησυχία από το νέο ρεκόρ στα κρούσματα κορονοϊού

Έντονη ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί στις Αρχές και στους ειδικούς η συνεχιζόμενη αυξητική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα και ειδικότερα στην Αττική.

Όπως ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καταγράφηκαν συνολικά 284 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 141 εντοπίστηκαν στην Αττική.

Από τα 284 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν, τα 17 εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Με τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον στα 8.664.

Από αυτά, τα 1.852 σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό ενώ 3.940 περιστατικά σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Όσον αφορά τους ασθενείς, 31 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, ενώ με δύο ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της ασθένειας, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων πλέον έχει φτάσει τα 242.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία, 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Περιοριστικά μέτρα και στη Λέσβο

Νέα περιοριστικά μέτρα για πρόληψη του κορονοϊού θα τεθούν σε ισχύ σε ακόμη μια περιοχή της χώρας και συγκεκριμένα στο νησί της Λέσβου.

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στη Μυτιλήνη, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, ολόκληρο το νησί της Λέσβου τίθεται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης.

Τα περιοριστικά μέτρα που θα εφαρμοστούν είναι τα εξής:

Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως, για παράδειγμα, στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για οκτώ ημέρες από τη Δευτέρα 24-08-2020 και ώρα 06:00 έως και την Τρίτη 01-09-2020 και ώρα 06:00.