Μαξίμου: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη -Σήμερα οι αποφάσεις για ολικό lockdown στην Αττική

Μαξίμου: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη

Λίγο μετά τις 14:30 ολοκληρώθηκε στο μέγαρο Μαξίμου η έκτακτη σύσκεψη, που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νϊκου Χαρδαλιά, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας στις πρώτες του δηλώσεις οι αποφάσεις για το «κλείσιμο» της Αττικής αναμένεται να παρθούν σήμερα.

«Η επιτροπή θα συνεδριάσει και θα εισηγηθεί σήμερα, σήμερα θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλη Κικίλιας μετά την έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πρωθυπουργικό γραφείο.

H Αττική αναμένεται να μπει εκ νέου σε ολικό lockdown, το οποίο θα καταστρέψει ακόμη περισσότερο την οικονομία και την ψυχολογία των πολιτών, χωρίς κανέναν λόγο! 

Ο κορυφαίος επιστήμονας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, Ιωάννης Ιωαννίδης, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του για τα lockdown, τα οποία υποστήριξε πως δημιουργούν «εξαθλιωμένους και φτωχοποιημένους ανθρώπους», ενώ μίλησε και για «βάναυση κακοποίηση της ανθρωπότητας από μία ελίτ». Προσθέτοντας μάλιστα πως τα lockdown είναι «αυτοκτονικά για τη χώρα μας».

Ακολουθεί τη Γερμανία η Ελλάδα

Ουσιαστικά η χώρα μας ακολουθεί δύο μοντέλα, το γερμανικό και το γαλλικό. Έτσι όπως το Φθινόπωρο μόλις μπήκε σε lockdown η Γερμανία ακολούθησε η Ελλάδα, έτσι και τώρα μόλις η Γερμανία ανακοίνωσε παράταση των μέτρων, έτσι και η χώρα μας αναμένεται να μπει σε ένα ολικό lockdown διάρκειας τριών ή δύο εβδομάδων.

Αυτό σημαίνει πως η χώρα θα βγει από το lockdown στις 8 ή 1 Μαρτίου, χρονολογικά δηλαδή συμβαδίζει με τους Γερμανούς οι οποίοι αναμένεται να βγουν την 1η Μαρτίου.