Μακελειό στο Τέξας: Λύγισε ο πατέρας του δράστη – «Μακάρι να είχε σκοτώσει εμένα στη θέση τους»

 

Ο πατέρας του Σαλβαδόρ Ράμος είπε ότι «λυπάται» πολύ [για] αυτό που έκανε ο γιος του. «Ποτέ δεν περίμενα ο γιος μου να κάνει κάτι τέτοιο», είπε συντετριμμένος. «Έπρεπε να με είχε σκοτώσει, ξέρετε, αντί να κάνει κάτι τέτοιο σε κάποιον».

Ο νεότερος Ράμος πυροβόλησε την 66χρονη γιαγιά του στο πρόσωπο προτού εισβάλει στο δημοτικό σχολείο Ρομπ του Ουβάλντε «ανεμπόδιστα», σκοτώνοντας 21 ανθρώπους στην αίθουσα της τέταρτης τάξης σε έναν από τους πιο θανατηφόρους μαζικούς πυροβολισμούς στην ιστορία του Τέξας. Στη συνέχεια έπεσε νεκρός απο τους αστυνομικούς.

Ο πατέρας του είπε στην Daily Beast ότι δεν ήταν πολύ στη ζωή του γιου του το τελευταίο διάστημα λόγω της δουλειάς του που τον κρατούσε μακριά από το Ουβάλντε. από τον Uvalde.

Πρόσθεσε επίσης οτι απείχε από τον γιο του και λόγω της πανδημίας, καθώς δεν ήθελε να εκθέσει τη μητέρα του, η οποία πάσχει από καρκίνο, στον ιό. Οι περιορισμοί για την COVID-19 και η απόσταση επιδείνωσαν τις σχέσεις τους, με τον γιο του να αρνείται να του μιλήσει πριν από περίπου ένα μήνα. Οι δυο τους είχαν να τα πούν απο τότε.

Παρά τους θανάτους και τον πόνο που προκάλεσε ο γιος του, ο Ράμος υποστήριξε ότι ο γιος του «ήταν καλός άνθρωπος». «Ήταν ένα ήσυχο άτομο, κλεισμένο στον εαυτό του. Δεν ενοχλούσε κανέναν. Οι άνθρωποι πάντα τον ενοχλούσαν», είπε ο πατέρας.

Πρόσθεσε ότι ο γιος του παράτησε το γυμνάσιο επειδή είπε ότι δεχόταν bullying για τα ρούχα του. Φίλοι και συγγενείς είπαν ότι ο 18χρονος είχε δεχτεί εκφοβισμό σε όλη τη διάρκεια του γυμνασίου επειδή τραύλιζε.

Ο δράστης φέρεται να είχε επίσης μια ασταθή σχέση με τη μητέρα του,Aντριάνα Ρέγιες, η οποία φέρεται να πάλευε με τη χρήση ναρκωτικών και είχε διώξει τον ταραγμένο γιο της από το σπίτι.

Η ίδια αρνήθηκε ότι είχαν δύσκολη σχέση, παρά το γεγονός ότι ο παππούς του Ράμος είπε στο ABC News νωρίτερα ότι ο έφηβος ζούσε μαζί του και με τη σύζυγό του επειδή «είχε προβλήματα» μαζί της. Η Ρέγιες επέμεινε ότι ο γιος της «δεν ήταν βίαιος άνθρωπος», παρά το γεγονός οτι ήταν «ανήσυχη» για την «οργή του».