Μακελειό στο κρατικό πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν: Άνδρας άνοιξε πυρ – 3 νεκροί

Τρεις νεκροί είναι ο απολογισμός από την επίθεση με πυροβολισμούς που εξαπέλυσε άνδρας στο κρατικό πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στην πόλη Ιστ Λάνσινγκ το βράδυ της Δευτέρας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με την αστυνομία πέντε άτομα τραυματίστηκαν με ορισμένα εξ αυτών να είναι σε σοβαρή κατάσταση

Όπως ανακοινώθηκε, δε, λίγο μετά τις 7 το πρωί (ώρα Ελλάδας) ο αγνώστων στοιχείων δράστης βρέθηκε νεκρός έξω από το κάμπους με εκπρόσωπο της αστυνομίας να ανακοινώνει ότι αυτοπυροβολήθηκε.

Η πρώτη φωτογραφία του δράστη

Νωρίτερα η πανεπιστημιακή αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ο οπλοφόρος κινούνταν με τα πόδια και όχι με κάποιο όχημα.

Στο άκουσμα των πυροβολισμών φοιτητές τρέχουν πανικόβλητοι να βρουν καταφύγιο, όπως φαίνεται από βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο Twitter.

Μετά την πρώτη αναφορά πυροβολισμών, οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου έλαβαν εντολή να «ασφαλίσουν στη θέση τους», δήλωσαν οι αρχές.

Κάποιοι  από το παράθυρο της εστίας τους τράβηξαν βίντεο την έφοδο της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο.

Ο δήμος της Ιστ Λάνσινγκ, όπου βρίσκονται εγκαταστάσεις σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κοντά στην πολιτειακή πρωτεύουσα Λάνσινγκ, ανέφερε μέσω Twitter πως το πρόσωπο που άνοιξε πυρ δεν έχει συλληφθεί και κινείται πεζή.

Η αστυνομία ανέφερε πως έχει θέσει υπό έλεγχο το γυμναστήριο.

Στο δημόσιο πολιτειακό πανεπιστήμιο MSU και ιδίως στην πανεπιστημιούπολη στο Ιστ Λάνσινγκ πάνε καθημερινά ως και 50.000 φοιτητές.