Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Γεωργούλη: Νέα σφοδρή σύγκρουση των κομμάτων

Χωρίς τέλος είναι η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και σωματική βία.

Σε ολομέτωπη σύγκρουση βρίσκονται τις τελευταίες ημέρας Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με απανωτές ανακοινώσεις, τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στις περιοδείες τους και αντεγκλήσεις ανάμεσα σε στελέχη στα πάνελ της τηλεόρασης ή στον «αέρα» των τηλεοπτικών εκπομπών.

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Αθανάσιου, και ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Σαλάλες, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για την υπόθεση εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη αλλά και για τις πιθανές συνεργασίες μετά τις εκλογές.

«Δεν είναι πολιτική υπόθεση αλλά μία σοβαρή ποινική υπόθεση που εγείρει ερωτήματα»

«Εμείς δεν θα παίξουμε το παιχνίδι των #βιαστές. Δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ‘’κόμμα των αγγέλων’’ και όλα τα άλλα των ‘’σατανάδων’’. Όλα τα κόμματα είναι μικρογραφίες της κοινωνίας. Υπάρχουν ηθικοί και ανήθικοι, καλοί και κακοί σε όλα τα κόμματα» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα, πρέπει να φροντίζουν τα κόμματα να μην βγάζουν ανθρώπους σαν τον Γεωργούλη στην πολιτική. Ξεχνάμε πως το 2019 ο κ. Γεωργούλης ήθελε απλά να βγει ευρωβουλευτής. Δεν τον πήραν στη ΝΔ και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ. Η επιτομή του κερδοσκοπισμού και της ανηθικότητας. Πιθανότητα και να το γνώριζε ο κ. Τσίπρας(σ.σ για την καταγγελία). Η κοπέλα ήταν με χτυπήματα τόσους μήνες, το ήξεραν στο Κοινοβούλιο. Δεν ήταν φήμες αυτά! Θυμάστε τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Λιγνάδη; Φήμες ήταν τότε αλλά για εκείνους έφταιγε η Μενδώνη».

«Στον κ. Λιγνάδη υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης»

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Αθανάσιου, ως απάντηση, αναρωτήθηκε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη επειδή δεν έχει ένα αστυνομικό δίπλα σε κάθε βουλευτή του να τον παρακολουθεί.

«Ο κ. Παπαδήμούλης δεν είναι ανακριτής, αλλά απευθύνθηκε, όπως και όφειλε, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και εισέπραξε ασάφεια. Δεν υπήρχε τίποτα. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει; Αυτό γίνεται για ένα σκοπό. Όχι μόνο για τον Γεωργούλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε 4,5 χρόνια και σεβάστηκε και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα. Δεν έβαλε το χέρι στο μέλι. Τρία χρόνια τώρα ψάχνουν να του προσάψουν κάτι. Στον κ. Λιγνάδη υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης. Θυμάστε πόσο καθυστέρησε; Εγώ βλέπω μία ποινική υπόθεση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κινήσει διαδικασία επί παράβαση κατά της Ελλάδας, γιατί δεν εφαρμόζει τους ενωτικούς κανόνες για τις δημόσιες συμβάσεις. 43% λέει ο εισαγγελέας, με έναν υποψήφιο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαιρούν και διχάζουν με ένα τοξικό κλίμα τον κόσμο»

Ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Σαλάλες, είπε με τη σειρά του πως από το ΠΑΣΟΚ υπήρξε ο σεβασμός στη θέληση της βούλησης της καταγγέλλουσας, η οποία ήθελε να αυτοπροστατευτεί.

«Αφορά προσωπικά στοιχεία που προσπαθούσε να μην το μάθει η οικογένειά της. Και έρχονται μετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και βγάζουν το όνομά της. Μιλάνε πως η υπόθεση είναι στημένη, φέρνουν στο προσκήνιο άθλιες εικόνες από πρωτοσέλιδα, διαιρούν και διχάζουν με ένα τοξικό κλίμα τον κόσμο και μάλιστα μου κάνει εντύπωση πώς υιοθετείται από πλευρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το ψηφιακό παρακράτος, το οποίο προσπαθεί να αποδημήσει ένα θύμα και ουσιαστικά υπερασπίζονται την έμφυλη βία. Αυτό πρέπει να το καταδικάσουμε. Δυστυχώς πρέπει να επαναφέρουμε το θέμα της πολιτικής καθώς υπάρχει παραπολιτική. Εγώ πιστεύω πως τα κόμματα πρέπει να συζητήσουν για τα μεγάλα θέματα της χώρας, το πρόγραμμα που έχει κάθε κόμμα. Η ΝΔ λέει μαζί με τον κ. Πιερρακάκη πως είμαστε πρώτοι στις ψηφιακές μεταρρυθμίσεις ενώ η Eurostat μας βγάζει τελευταίους. Το μόνο που έχει γίνει είναι πως πατήσανε πάνω στα λογισμικά και στις πλατφόρμες που είχε φτιάξει το ΠΑΣΟΚ για το taxisnet, για την ελληνική συνταγογράφηση. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι κάτι άλλο. Το ΠΑΣΟΚ έκανε τις πλατφόρμες και σε αυτές πάτησε η ΝΔ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι βγαίνει και υπόσχεται τα πάντα στους πάντες»

Ο κ. Γιάννης Λοβέρδος είπε πως σήμερα στις 11 η ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποβάλλει το αίτημά του για διάλυση της Βουλής.

«Από τώρα μπαίνουμε στην προεκλογική περίοδο. Η ΝΔ μιλάει με το έργο της, το οποίο περιλαμβάνει την αντιμετώπιση των εθνικών προβλημάτων. Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κράτησαν όρθια την χώρα και η αντιπολίτευση προσπαθεί να μειώσει αυτό το έργο. Φτάσαμε στο σημείο σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι να βγαίνει και να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Οι ίδιοι άνθρωποι που έλεγαν πως θα σκίσουν τα μνημόνια, τώρα έρχονται και υπόσχονται πως θα μειώσουν την ακρίβεια και θα αυξήσουν τους μισθούς».

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος φορομπήχτης της Ελλάδας»

Ο κ. Νάσος Αθανάσιου απάντησε πως πρέπει να αποφασίσουμε τι συζητάμε και πως αυτή τη στιγμή η χώρα χρειάζεται κόμματα συνεργασίας.

«Θέλω να μιλήσω για το τι ζητάει ο κόσμος. Ρωτάει, Ευρώπη ή Βαλκάνια; Ποιος θα φτιάξει κράτος αξιοκρατικό, και όχι των επιτήδειων. Ο κ. Μητσοτάκης είναι παράγοντας αστάθειας και σταθερότητα αυτή στιγμή μπορούν να δημιουργήσουν μόνο οι κυβερνήσεις συνεργασίας. Σήμερα, η αυτοδυναμία είναι ελάττωμα, νόσος. Ένα κόμμα μόνο του, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή (σ.σ να κυβερνήσει) και χρειάζονται κυβερνήσεις συνεργασίας και γι’ αυτό το λόγο οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος φορομπήχτης της Ελλάδας».

«Ο πρωθυπουργός θα είναι πρόσωπο πολιτικό που θα έχει οριστεί μέσα από τα κόμματα στη νέα πολιτική συνθήκη»

Ο κ. Χρήστος Σαλάλες είπε με τη σειρά του πως το ΠΑΣΟΚ θέλει από τον λαό, ισχυρή εντολή με προοδευτική ατζέντα και να καθίσουν στο τραπέζι να δούνε το πρόγραμμα με όλα τα κόμματα εφόσον συμφωνήσουν.

«Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για αυτοδυναμία και εάν ο λαός αποδοκιμάσει την πρόταση, πώς να γίνει πρωθυπουργός αφού δεν πιστεύει στις συμμαχικές κυβερνήσεις. Ο πρωθυπουργός θα προκύψει μέσα από συζήτηση στη νέα πολιτική συνθήκη που θα έχει δημιουργηθεί για συμμαχικές κυβερνήσεις. Θα είναι πρόσωπο πολιτικό που θα έχει οριστεί μέσα από τα κόμματα στη νέα πολιτική συνθήκη».