Μαγνησία: Ξεκινούν δειγματοληψίες στην ευρύτερη περιοχή Νέας Αγχιάλου

Αίρονται οι συστάσεις προς τον γενικό πληθυσμό – Δεν παρατηρούνται υπερβάσεις στα αιωρούμενα σωματίδια

Καμία επιβάρυνση δεν παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στα αιωρούμενα σωματίδια, σύμφωνα με τις μετρήσεις του σταθμού μέτρησης και παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που βρίσκεται εγκατεστημένος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, όπως ενημερώνει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, σύμφωνα με την ερτ.

Στο μεταξύ, ξεκίνησαν την Τρίτη 1-8-2023 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω διαπιστευμένου εργαστηρίου, δειγματοληψίες αέρος, εδάφους και επιφανειακών υδάτων, στον περιβάλλοντα χώρο επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά, αλλά και σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων πέριξ αυτών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “από τα πρώτα αποτελέσματα των δειγματοληψιών στον αέρα δεν προκύπτει εκπομπή σωματιδίων και ρύπων από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες. Επομένως, αίρονται οι συστάσεις που έγιναν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 29-07-2023 στον γενικό πληθυσμό, στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στα άτομα με άσθμα”.

Εξάλλου, αύριο Πέμπτη 3-8-2023, ξεκινούν οι δειγματοληψίες εδάφους και αέρος στην Αγχίαλο και στις ευρύτερες περιοχές, τα αποτελέσματα των αναλύσεων των οποίων η Περιφέρεια θα δημοσιοποιεί σταδιακά με δελτία τύπου, όταν θα ανακοινώνονται από το διαπιστευμένο εργαστήριο.