Μ.Ζαχάροβα για το αίτημα συμμετοχής της Γαλλίας στην σύνοδο των BRICS: «Θα ήταν καλό να μας έλεγαν πρώτα τι θέλουν»

Μ.Ζαχάροβα

Να δώσει εξηγήσεις για ποιους λόγους θέλει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Ε.Μακρόν να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS που είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Αύγουστο στη Νότια Αφρική ζητά η Ρωσία.

Πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας L’Opinion ανέφεραν πως ο Μακρόν ζήτησε από τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa

να του δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσει τη Σύνοδο Κορυφής των κρατών μελών της BRICS που πρόκειται να γίνει στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Αναφέρεται μάλιστα πως η πρόταση αυτή αποτέλεσε μια τεράστια έκπληξη για τον Νοτιοαφρικανό πρόεδρο,

ο οποίος δεν ήταν σε θέση να απαντήσει για το εάν πρέπει να επιτραπεί σε ηγέτες κρατών, τα οποία δεν είναι μέλη των BRICS, να παρακολουθήσουν τη Σύνοδο.

Αναφερόμενη σε αυτές τις πληροφορίες, η Μ.Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ζήτησε από τη Γαλλία να δώσει εξηγήσεις για αυτήν την «πρωτοβουλία» Μακρόν.

Θα ήταν καλό εάν μας έλεγαν τι θέλουν.

Θέλουν για ακόμα μια φορά να δημιουργήσουν κάποιου είδους επαφή προκειμένου να δείξουν ότι το Παρίσι είναι ενεργό ή είναι κάποιου είδους Δούρειος Ίππος;

Πρέπει να μας εξηγήσουν.

Πιστεύω ότι αυτοί που θα εκπροσωπηθούν στη Σύνοδο πρέπει να μιλήσουν ανοιχτά στο Μέγαρο των Ηλυσίων» ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Sputnik η Ζαχάροβα,

υποστηρίζοντας πως «μιλάμε για έναν Οργανισμό, στον οποίο δεν είναι μέλη και τον οποίο δεν έχουν αντιμετωπίσει και με τη μεγαλύτερη ευγένεια».

«Δεν μιλώ καν για καλές προθέσεις και θετικά συναισθήματα» είπε η Ζαχάροβα.