Μ.Βακούσης: «Η φυλάκιση του Π.Φιλιππίδη δεν καθαρίζει το τοπίο στον χώρο»

Μ.Βακούσης

Ο Μάνος Βακούσης μίλησε για την σύλληψη του Πέτρου Φιλιππίδη και για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλοι ηθοποιοί που έχουν αντίστοιχες συμπεριφορες.

«Η τοποθέτηση του Γιάννη Μόσχου στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ελληνικού Θεάτρου, συνδυαστικά με την επιλογή της Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Φεστιβάλ Αθηνών, δείχνει ότι υπάρχει από την κυβέρνηση η επιθυμία μίας κοινωνικής κάθαρσης.

Βέβαια, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το έργο παλαιότερων καλλιτεχνικών διευθυντών, δηλαδή του Ροντήρη, του Κουν, του Λιβαθινού, του Χατζάκη ή του Λιγνάδη, που έκαναν εξαιρετική δουλειά», ανέφερε ο Μάνος Βακούσης και συμπλήρωσε:

«Γνώρισα τον Λιγνάδη και ξέρω ότι έχει τεράστια μόρφωση. Συνεργάστηκα τρεις φορές μαζί του. Είχα μαγευτεί από τις σκηνοθεσίες του, αλλά δεν ήξερα τίποτα για την προσωπική του ζωή.

Αυτές οι απαράδεκτες συμπεριφορές έχουν να κάνουν με την ατομική συνείδηση. Δεν καθαρίζει το τοπίο αν δεν υπάρχει συνείδηση ατομική ή επειδή βάλαμε τον, κατά τα άλλα σπουδαίο ηθοποιό, Πέτρο Φιλιππίδη στην φυλακή».

Τέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε περιοδικό τόνισε: «Ό,τι γίνεται από φόβο, θα γίνει χειρότερο από τα προηγούμενα.

Όταν κάποιος φοβάται, επειδή η φύση του ανθρώπου είναι δαιμόνια, θα βρει νέους τρόπους να βιάσει. Αν δεν καθαρίσει το τοπίο της συνείδησής μας, δεν γίνεται τίποτα».