Μ.Γκάγκα: «Δεν συζητείται πρόγραμμα εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό για την ευλογιά των πιθήκων»

Μ.Γκάγκα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της, εμφανίστηκε κατηγορηματική όσο αναφορά στο ότι δεν συζητείται πρόγραμμα εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό για την ευλογιά των πιθήκων.

Ειδικότερα, ανέφερε: «Οι εικόνες που βλέπουμε με τα εξανθήματα είναι οι ακραίες. Γενικά η νόσος δεν έχει κακή πρόγνωση και η μεταδοτικότητά της είναι πολύ χαμηλή.

Δηλαδή έχουμε 20 μέρες περίπου και δεν έχουμε πάρα πολλά κρούσματα. Αντίθετα ο κορωνοϊός ξεκίνησε τη μια μέρα και στις 10 μέρες είχαμε χιλιάδες κρούσματα».

Η κυρία Γκάγκα είπε ακόμη ότι «καταρχήν είναι πολύ εύκολο να δεις που βγαίνει εξάνθημα, δεν έχει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα και πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Δεν είναι πολύ εύκολο να κολλήσεις, άρα προσέχουμε χωρίς να έχουμε άγχος».

Σχετικά με την πιθανότητα εμβολιαστικού προγράμματος για τον πληθυσμό είπε ότι «ακόμα ούτε το CDC ούτε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν συζητά κάτι τέτοιο για τον γενικό πληθυσμό.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι για τους ασθενείς και τους οικείους τους όπως επίσης και τους γιατρούς και το προσωπικό που έρχονται σε επαφή μαζί τους ή που ελέγχουν τα δείγματα».