Λογαριασμοί ρεύματος: Μείωση επιδότησης για τον Φεβρουάριο

Χαμηλή επιδότηση αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Τρίτη το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους λογαριασμούς ρεύματος

Οι πληροφορίες θέλουν το ύψος της επιδότησης να είναι στα 0,04 ευρώ ανά κιλοβατώρα, όταν τον Ιανουάριο ήταν στα 0,33 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτό, τότε οι πολύ χαμηλές χρεώσεις ρεύματος του τρέχοντος μήνα θα αυξηθούν. Και οι υψηλές θα παραμείνουν σταθερές για τον Φεβρουάριο.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα διαθέσει εξαιρετικά χαμηλούς πόρους για την επιχορήγηση των λογαριασμών ρεύματος του Φεβρουαρίου καθώς οι τιμές χονδρεμπορικής ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου υποχωρούν σημαντικά.

Οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσαν για τον Φεβρουάριο χρεώσεις που είναι έως 60% χαμηλότερες σε σχέση με τον Ιανουάριο. Με την επιχορήγηση των τιμοκαταλόγων με 0,04 ευρώ ανά κιλοβατώρα, οι τελικές τιμές ρεύματος που θα πληρώσουν τα νοικοκυριά για τον επόμενο μήνα θα κυμανθούν από 0,104 έως 0,208 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Τον Ιανουάριο το εύρος των ανταγωνιστικών χρεώσεων που είχαν ανακοινώσει οι εταιρείες προμήθειας ρεύματος ήταν από 0,358 ευρώ ανά κιλοβατώρα έως και 0,489 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Με την επιδότηση των 0,33 ευρώ ανά κιλοβατώρα οι τελικές τιμές που πληρώνουν οι οικιακοί καταναλωτές διαμορφώνονται για τον ίδιο μήνα από τα 0,028 έως τα 0,159 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Αυτό σημαίνει πως νοικοκυριά που είχαν επιλέξει τον Ιανουάριο παρόχους με χαμηλά τιμολόγια μπορεί να βρεθούν να επιβαρύνονται τον Φεβρουάριο με μεγάλες αυξήσεις στις τιμές ρεύματος. Και αυτό επειδή η επιδότηση θα είναι κατά πολύ χαμηλότερη έναντι του Ιανουαρίου.