Λίβερπουλ: Νεκρή από πυροβολισμούς 9χρονη μέσα σε σπίτι

Το κορίτσι δέχθηκε τη σφαίρα στο στήθος και πέθανε στο νοσοκομείο, ενώ ένας ακόμη άνδρας τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στο σώμα του και μια γυναίκα στο χέρι.

Η αστυνομία του Merseyside έχει θέσει σε ισχύ αστυνομικό κλοιό στη γύρω περιοχή καθώς οι αστυνομικοί κυνηγούν τον ένοπλο. Η βοηθός του αστυνομικού διευθυντή της περιοχής, Jenny Sims δήλωσε ότι οι πυροβολισμοί ήταν «πραγματικά σοκαριστικοί».

«Κανένας γονιός δεν θα έπρεπε ποτέ να υποστεί την απώλεια ενός παιδιού υπό αυτές τις φρικτές συνθήκες» επεσήμανε και πρόσθεσε: «Αυτό το έγκλημα είναι αποτρόπαιο και οι κοινότητές μας πρέπει να εμφανιστούν και να μας πουν ποιος είναι υπεύθυνος».

Όπως είπε «αυτό το δειλό άτομο δεν αξίζει να κυκλοφορεί στους δρόμους και θα ήθελα να παροτρύνω όσους γνωρίζουν κάτι να μας μιλήσουν και να μας πουν τι ξέρουν».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι συγγενείς του κοριτσιού έχουν ενημερωθεί και δέχονται τη βοήθεια ειδικών. Όπως είπε, ο τραυματίας άνδρας και η γυναίκα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά τους πυροβολισμούς και διεξάγονται κατ’ οίκον και ιατροδικαστικές έρευνες.