Λιονέλ Μέσι: «Ήμουν τυχερός που πήγα στην Μπαρτσελόνα»

Ο Λιονέλ Μέσι μίλησε στη δημόσια τηλεόραση της Αργεντινής κι έβγαλε από μέσα του, όλα όσα τον βάραιναν όλα αυτά τα χρόνια.

O Αργεντινός, που οδήγησε την εθνική του ομάδα στη Γη της Επαγγελίας τον περασμένο Δεκέμβριο με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν μίλησε αυτήν τη φορά μόνο για τα ωραία,

καθώς αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές με την «αλμπισελέστε» μέχρι να έρθουν οι επιτυχίες και στο πόσο τον βοήθησε η Μπαρτσελόνα!

«Στην Αργεντινή υπήρχε πολλή κριτική, φρικαλεότητες, κάτι περισσότερο από κριτική. Γινόταν λόγος για εξωαγωνιστικά πράγματα, που ήδη ξεπέρασαν τα όρια της ασέβειας.

Δεν ήταν καλό. Από την άλλη, ήξερα ότι η οικογένειά μου, δεν το έδειχνε, αλλά υπέφερε. Ήταν στη χώρα και τα ζούσαν όλα αυτά. Δεν έκλαψα, αλλά υπέφερα πολύ.

Είχα πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά ποτέ δεν αμφισβήτησα ούτε σκέφτηκα… ναι, κάποια στιγμή ναι. Αλλά πριν από αυτό, πάντα ήθελα να καταφέρω κάτι με την εθνική ομάδα και είχα στο μυαλό μου ότι θα το πετύχω.

Και αν δεν ήταν έτσι, έπρεπε να προσπαθήσω. Αν και είχα κερδίσει τα πάντα σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο, αν δεν το είχα κάνει με την εθνική ήταν σαν να μου έλειπε κάτι.

Όλα εξαρτώνται από τον Θεό, τι θέλει, αποφασίζει τις στιγμές, πάντα το ένιωθα. Ό,τι συμβαίνει, συμβαίνει για κάποιον λόγο.

Πάντα τον ρωτάω και τον ευχαριστώ για όλα όσα μου έδωσε σε αθλητικό και οικογενειακό επίπεδο», είπε ο Αργεντινός και αναφέρθηκε στο πότε θα αποσυρθεί από την εθνική.

«Ειλικρινά, δεν ξέρω μέχρι πότε. Νομίζω ότι θα συμβεί όταν πρέπει να συμβεί. Αφού πετύχαμε τα πάντα, το μόνο που μένει είναι να το απολαύσεις. Ο Θεός θα πει πότε θα είναι εκείνη η στιγμή.

Λογικά, με βάση την ηλικία, είμαι σίγουρος ότι θα είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά δεν ξέρω πότε ακριβώς θα έρθει αυτή η ώρα. Σκέφτομαι μέρα με τη μέρα, απολαμβάνοντας όλα τα όμορφα. Περάσαμε πολύ δύσκολα στην εθνική. Είχαμε την τύχη να γίνουμε πρωταθλητές κόσμου και Αμερικής. Ήρθε η ώρα να το απολαύσουμε».
Και πρόσθεσε:

«Όταν είσαι ανταγωνιστικός, όταν έχεις πάντα στόχους, δεν εκτιμάς πραγματικά αυτό που αξίζεις.

Βρίσκομαι σε ένα σημείο της καριέρας μου όπου απολαμβάνω όλα όσα μου συμβαίνουν και εκτιμώ τα πάντα πολύ περισσότερο, γιατί ξέρω ότι είναι τα τελευταία χρόνια, αλλά νομίζω ότι όταν αποσυρθώ και δεν παίζω πια, θα το εκτιμήσω ακόμα περισσότερο».

Για την Μπαρτσελόνα: «Πέρασα πολύ όμορφα στην Μπαρτσελόνα, χαιρόμουν πολύ, κερδίζαμε, παίζαμε καλά. Μας επαίνεσαν από όλες τις πλευρές για το παιχνίδι, για την ομάδα, για τις νίκες. Πατώντας στην Αργεντινή άκουγα κριτική και φήμες.

Η μουρμούρα του κόσμου, που έπρεπε να περνούν συνεχώς ένα τεστ ούτως ή άλλως ανάλογα με το αποτέλεσμα. Ήμουν τυχερός που πήγα στην Μπαρτσελόνα και ξέχασα πόσο άσχημα περνούσαμε στην εθνική ομάδα».

Για την απόφασή του να συνεχίσει στο MLS: «Είμαστε χαρούμενοι με την απόφαση που πήραμε. Είμαι έτοιμος και πρόθυμος να αντιμετωπίσω τη νέα πρόκληση, τη νέα αλλαγή.

Η νοοτροπία μου και το κεφάλι μου δεν πρόκειται να αλλάξουν και θα προσπαθήσω, όπου και να είμαι, να δίνω το μέγιστο για εμένα και για τον σύλλογο, για να συνεχίσω να παίζω στο υψηλότερο επίπεδο».

Στο τέλος άφησε ένα συγκινητικό μήνυμα στη γενιά, που τον υπερασπίστηκε «μέχρι θανάτου»: «Αισθάνθηκα, ειδικά στην Αργεντινή, όπου πέρασα δύσκολες καταστάσεις και δέχτηκα μεγάλη κριτική,

ότι υπήρχε μια γενιά που με υπερασπίστηκε μέχρι θανάτου και πάλεψε με πολλούς ανθρώπους για να με υπερασπιστεί».