Λέσβος: Συγκλονίζει ο 4χρονος που βρήκε το αδερφάκι του νεκρό στην κούνια

Θρήνος στη Λέσβο από τον αιφνίδιο θάνατο βρέφους. Μέχρι χτες η 24χρονη Μαρία κρατούσε στην αγκαλιά της το δύο μηνών αγγελούδι της.

«Τον τάισα 10:30 τον γιο μου, τον έβαλα μέσα στην κούνια του, έκανα τις δουλειές μου και αυτά. Toν έρεψα καλά», ανέφερε στο MEGA και το Live News η μάνα του βρέφους.

Και πρόσθεσε: «Τον έρεψα καλά, αφού μου έβγαλε και την γουλίτσα του, τον κάθισα 5-6 λεπτά στην αγκαλιά μου μήπως θέλει να ρευτεί κι άλλο. Τον έβαλα στην κούνια του, έκανα τις δουλειές μου, μου κάνει ο μεγάλος ο γιος μου: »μαμά» λέει: »ο μπέμπης τι έχει;» και πάω και βλέπω το μωρό μελανιασμένο».

Το βρέφος βρήκε μελανιασμένο ο 4χρονος αδελφός του

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους πως εκείνος που εντόπισε πρώτος το βρέφος ήταν ο 4χρονος αδελφός του, που ξύπνησε τη μητέρα τους για να της πει πως το βρεφάκι ήταν μελανιασμένο.

«Χάλια είμαι. Ο γιος μου ο μεγάλος τον ζητάει. Δεν είχε καταλάβει τίποτα, απλά λέμε ότι είναι άρρωστο ακόμα, δεν του είπα τίποτα», περιέγραψε η 24χρονη, η οποία πάσχισε με τεχνητές αναπνοές να επαναφέρει το παιδί της ενώ ήδη είχε καλέσει και το ασθενοφόρο.

Η θεία του βρέφους σημείωσε: «Η Μαρία το τάισε, το έρεψε, το έβαλε να κοιμηθεί, μετά έκανε κάποιες δουλειές την πήρε και αυτή μετά λίγο ο ύπνος και την ξύπνησε μετά ο γιος της ο άλλος και της λέει: ‘μαμά το μωράκι μελανιάζει’ και σηκώθηκε και το βρήκε έτσι».

Και πρόσθεσε: «Η Μαρία είχε πέσει και κοιμήθηκε γιατί ήταν κουρασμένη, αφού είχε κοιμηθεί και το μωράκι και ξύπνησε και το βρήκε έτσι και κατευθείαν το πήρε αγκαλιά για να μην το δει ο άλλος γιος, έτρεξε κάτω ζήτησε βοήθεια καλέσαν ασθενοφόρο και πήγαμε κάτω».

Ο πατέρας του παιδιού συντετριμμένος περιέγραψε στο LIVE NEWS εκείνο το συγκλονιστικό τηλεφώνημα που έλαβε από τη σύζυγο του.

«Εκείνη την ώρα δούλευα σε ένα μαγαζί και για κακή μου τύχη είχα πάει μια παραγγελία και λέω «άντε να πάω να δω τα μωρά» κι εκείνη την ώρα με πήρε τηλέφωνο και ούρλιαζε. Έκλαιγε. Μου λέει ‘έλα γρήγορα στο σπίτι’. Εγώ ήμουν πάνω στη θολούρα εκείνη τη στιγμή. Δεν καταλάβαινα και πολλά. Το μόνο που έκανα είναι που έκλαιγα».

Έπεσαν πάνω του όλοι οι γιατροί

Το ασθενοφόρο έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά και μετέφερε το βρέφος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Οι κραυγές της μάνας που σπάραζε στον διάδρομο ηχούν ακόμα στα αυτιά των γιατρών.

Ένας γιατρός που ήταν στο νοσοκομείο θυμάται: «Άκουγα απ’ έξω τις σπαραχτικές κραυγές της μάνας. Ήμουν μπροστά σε όλη τη φάση και στην προσπάθεια ανάνηψης και στη φάση του σπαραγμού απ’ έξω. Ήμουν μπροστά και είδα ένα βρέφος, έβλεπα συναδέλφους οι οποίοι είχαν πέσει από πάνω και έκαναν προσπάθειες ανάνηψης και το οποίο βρέφος ήταν μωβ γιατί προφανώς ήταν άσφυγμο».

Σύσσωμο όλο το ιατρικό επιτελείο από όλες τις κλινικές έπεσε πάνω στο παιδί για να το σώσει αλλά ήταν πια αργά.

Ο γιατρός που ήταν παρών ανέφερε στην ίδια εκπομπή: «Ήταν μαζεμένοι 3-4 γιατροί δηλαδή κάποια στιγμή λέγαμε «απομακρυνθείτε» γιατί είχαμε μαζευτεί όλοι οι συνάδελφοι εκεί πέρα για να προσπαθήσουν. Ήταν ο συνάδελφος της ΜΕΘ, ο διευθυντής των επειγόντων, η παιδίατρος, ήταν οι πάντες».

«Το διασωλήνωσαν αλλά δεν τα καταφέραν. Εμένα ανιψιός μου είναι, κάθε ημέρα ήμασταν μαζί, τον ταΐζαμε, τον κοιμίζαμε. Είναι πολύ φρικιαστικό», σημείωσε η θεία του μωρού.

Έρευνες για τις συνθήκες θανάτου διεξάγει η Αστυνομία με τις πρώτες ενδείξεις πάντως να δείχνουν ότι το μωρό πέθανε στον ύπνο του πολύ πιθανόν από αναρρόφηση γάλακτος που είχε λάβει νωρίτερα.

Η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει τις επόμενες ώρες θα δείξει τα αίτια του τραγικού γεγονότος.