Λέσβος: Χρυσό για Κοντού και Αναστασιάδου στο παγκόσμιο κωπηλασίας

Με χρόνο 6.50.13 αναδείχτηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο διπλό σκιφ Ελ βαρών στη κατηγορία Κ23. Το ελληνικό πλήρωμα πήρε το προβάδισμα στον τελικό του Πλόβντιβ από την εκκίνηση και το κράτησε ως το τέλος για να τερματιστεί στη 1η θέση σε 6:50.13 αφήνοντας στη 2η θέση την Πολωνία (6:52.72) και την Ιταλία στη 3η (7:02.91), σύμφωνα με την ερτ.

Το διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών με τις Ευαγγελία Αναστασιάδου και Μιλένα Κοντού έκανε  μια εντυπωσιακή εμφάνιση και τερμάτισαν στην  1η θέση και στα προκριματικά και στα ημιτελικά με διαφορά από τη δεύτερη βάρκα, κάνοντας τους καλύτερους χρόνους όλων των συμμετοχών της κατηγορίας τους.

Το χρυσό κορίτσι του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης έχοντας κατακτήσει άλλα τρία μετάλια διεθνών διοργανώσεων μέσα σε αυτή τη χρονιά , “γράφει ακομα μια Χρυση σελίδα για τα Ελληνικά κωπηλατικά κουπιά και τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ σελίδα για τον Ναυτικό Όμιλο Μυτιλήνης” όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του Ομίλου Τάσος Μπαλής.

Με δύο όμως συμμετοχές από τη Λέσβο ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας  κάτω των 23 που διεξήχθη στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.  Με τα χρώματα της Εθνικής , συμμετείχε και  ο αθλητή του Αίολου Παμφίλων, Στρατής Τριανταφύλλου , ο οποίος είχε μια εξαιρετική εμφάνιση  Κατέλαβε την 6η θέση στον τελικό Β στο σκιφ Ελ βαρών, με χρόνο 7:18.04 και κατετάγη 12η στη γενική καταταξη. Στα προκριματικά ο Στρατής Τριανταφύλλου είχε τερματίσει πρώτος και στα ημιτελικά τερμάτισε στην 5η θέση.