Λευκορωσία: «Δεν υπάρχει λόγος να διακόψουμε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου»

Λευκορωσία

Το πρωτάθλημα Λευκορωσίας ζει μεγάλες πιένες, αφού πρόκειται για την μοναδική ευρωπαϊκή λίγκα που συνεχίζεται εν μέσω κορονοϊού.

Ως εκ τούτου το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων επικεντρώνεται στην πρώην σοβιετική δημοκρατία

που εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την συγκυρία, εις βάρος βέβαια των ποδοσφαιριστών που ρισκάρουν την υγεία τους.

Στην Λευκορωσία έχουν καταγραφεί 351 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, αλλά σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ομοσπονδίας, Σεργκέι Ζαρντέτσκι δεν τίθεται θέμα αναβολής του πρωταθλήματος!

Την ίδια στιγμή από τις 2 Απριλίου οι υπόλοιπες αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις πλην ποδοσφαίρου και χόκεϊ έχουν «παγώσει».

«Αξιολογούμε την κατάσταση σε καθημερινή βάση. Εμπιστευόμαστε το σύστημα υγείας της χώρας μας και για την ώρα δεν συντρέχουν λόγοι για να σταματήσουμε το πρωτάθλημα», ανέφερε αρχικά στο ESPN ο αξιωματούχος της ομοσπονδίας προσθέτοντας:

«Κατανοούμε πως η κατάσταση σε κάποιες χώρες είναι πολύ σοβαρή, άλλα έχοντας έρθει σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές στη Λευκορωσία έχουμε καταλήξει πως το πρωτάθλημα μας μπορεί να συνεχιστεί».

Ο Ζαρντέσκι αναφέρθηκε και στην παρουσία οπαδών στις αναμετρήσεις σημειώνοντας πως επειδή ο μέσος όρος θεατών είναι λίγο πάνω από τους 1.000 ανά παιχνίδι «γίνεται προσπάθεια για να βρίσκονται σε συγκεκριμένη απόσταση ο ένας από τον άλλο».

Τα δικαιώματα του πρωταθλήματος Λευκορωσίας παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση και ήδη χώρες όπως οι Ρωσία, Ινδία και Ισραήλ τα έχουν αποκτήσει.

«Είναι καλή αυτή η δημοσιότητα για το ποδόσφαιρο της Λευκορωσίας. Προφανώς υπάρχει ενδιαφέρον για τα τηλεοπτικά και αρκετές χώρες μεταδίδουν τα ματς της χώρας μας.

Δεν είναι όμως η κατάλληλη στιγμή να το εξετάσουμε από εμπορικής άποψης. Είναι πάντως ένας τρόπος να χαλαρώνει ο κόσμος από αυτή την πανδημία», κατέληξε.