Λασίθι: Άγρια επίθεση σε βάρος αστυνομικού μεσα σε συνεργείο

Βαρυμπόμπη

Ο συνάδελφος είχε μεταβεί σε τοπικό συνεργείο με την Υπηρεσιακή του μοτοσικλέτα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης

Ένα συμβάν που καταδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί στην ενδοχώρα της Κρήτης με τους τραμπουκισμούς να ξεπερνούν κάθε όριο από συγκεκριμένους κτηνοτρόφους και οικογένειες έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στη Νεάπολη Λασιθίου με θύμα της επίθεσης αυτή τη φορά ένα αστυνομικό.

Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Λασιθίου «Ο συνάδελφος είχε μεταβεί σε τοπικό συνεργείο με την Υπηρεσιακή του μοτοσικλέτα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, όταν δέχτηκε αρχικά λεκτική επίθεση από κτηνοτρόφο ο οποίος διαμαρτύροταν για τις θέσεις στάθμευσης έμπροσθεν του συνεργείου. Ο συνάδελφος αφού δήλωσε την ιδιότητά του επιχείρησε να τον ηρεμήσει χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ακολούθως ο κτηνοτρόφος κάλεσε την οικογένειά του οι οποίοι προσήλθαν άμεσα στο σημείο και χωρίς να ξεκινήσουν διάλογο επιτέθηκαν στον αστυνομικό χτυπώντας τον με τα χέρια και τα πόδια τους, ενώ ταυτόχρονα τον απειλούσαν και τον εξύβριζαν. Ο συνάδελφος φέρει τραύματα στο πρόσωπο και στο σώμα του ενώ ευτυχώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Άμεσα προσήλθαν δυνάμεις του Α.Τ. Νεάπολης και του Α.Τ. Αγίου Νικολάου και συνέλαβαν τρεις από τους τέσσερις δράστες»

Ο τέταρτος που είναι γιος του κτηνοτρόφου διαφεύγει. Αύριο αναμένεται να μεταβούν στον Εισαγγελέα στο πλαίσιο του Αυτοφώρου. Τα τελευταία χρόνια έχει ανεβεί κατακόρυφα η εγκληματικότητα στην ενδοχώρα του νομού Λασιθίου με πρωταγωνιστές συγκεκριμένους κτηνοτρόφους. Ζωοκλοπές καταπατήσεις περιουσιών δολιοφθορές απειλές ξυλοδαρμοί είναι συμβάντα που κάθε βδομάδα αποτελούν μεγάλο μέρος του πινακίου των Δικαστηρίων Νέαπολης. Η νομοθεσία που έχει πολλά κενά σε συνδυασμό με την έλλειψη αστυνόμευσης δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τέτοιες ανεξέλεγκτες καταστάσεις.