Λάρισα: Σκοτώθηκε νοσηλευτής με τη μηχανή που ήθελε να αγοράσει – Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα

Ονοσηλευτής είχε πάει από τα Τρίκαλα στη Λάρισα, για να δοκιμάσει τη μηχανή που ήθελε να αγοράσει. Η βόλτα που έκανε αποδείχθηκε μοιραία για τη ζωή του. Εκείνη τη μαύρη μέρα του 2015, οδηγός ήταν ένας 37χρονος που δεν κατάφερε να αποφύγει το αυτοκίνητο που βρισκόταν μπροστά. Ένα ΙΧ που οδηγούσε γυναίκα και όπως έκρινε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, ήταν εκείνη που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα.

Πιο αναλυτικά, το τροχαίο δυστύχημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ένας 49χρονος νοσηλευτής από τα Τρίκαλα, τον Αύγουστο του 2015, στην Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου, αναβίωσε χθες (26-05-2022) στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας. Ο 49χρονος νοσηλευτής είχε βρεθεί στη Λάρισα, προκειμένου, όπως τονίστηκε χθες στο Δικαστήριο, να εξετάσει από κοντά μια μοτοσικλέτα την οποία ενδιαφερόταν να αγοράσει.

Ωστόσο, έχασε τη ζωή του όταν η μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαινε και οδηγούσε 37χρονος Λαρισαίος, συγκρούστηκε με προπορευόμενο Ι.Χ. που οδηγούσε 50χρονη γυναίκα. Ένα δυστύχημα που σημειώθηκε, όταν ο 37xχρονος προσπάθησε με ελιγμό να αποφύγει το αυτοκίνητο και κινήθηκε αριστερά, με το Τμήμα Τροχαίας στη Λάρισα στο πλαίσιο διερεύνησης των συνθηκών του τροχαίου να εξετάζει, μεταξύ άλλων, αν οι δύο επιβαίνοντες στη μηχανή φορούσαν κράνος προστασίας.

Η 50χρονη οδηγός κρίθηκε χθες ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για σωματική βλάβη από αμέλεια, με το Δικαστήριο να της επιβάλλει συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών, με τριετή αναστολή. Ένα δυστύχημα για το οποίο αρχικά, με βάση τις πρώτες καταθέσεις είχε δημιουργηθεί η λανθασμένη εντύπωση ότι τη μοτοσικλέτα οδηγούσε ο εκλιπών νοσηλευτής, αλλά στην πραγματικότητα, όπως αποσαφηνίστηκε και στο χθεσινό δικαστήριο, οδηγούσε ο 37χρονος Λαρισαίος, ο οποίος με απόφαση του Αεροδικείου Λάρισας -όπως διευκρίνισε η συνήγορός του-, ενώ είχε παραπεμφθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αθωώθηκε αμετάκλητά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, ο μοτοσυκλετιστής διευκρίνισε πως η 50χρονη οδηγός του προπορευόμενου Ι.Χ. έκανε απότομα «κίνηση αριστερά», προσθέτοντας ότι «έκοψα δεξιά, αλλά δεν θυμάμαι τη σύγκρουση». Από την σύγκρουση, βρήκε ακαριαίο θάνατο ο 49χρονος νοσηλευτής, ο 37χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στα κάτω άκρα, ενώ δεν τραυματίστηκε η 50χρονη.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε ότι ο οδηγός της μοτοσικλέτας τον προσπέρασε και στη συνέχεια, περιγράφοντας το δυστύχημα, τόνισε ότι το Ι.Χ. της 50χρονης έκανε «απότομη στροφή αριστερά» και χτύπησε πάνω της η μοτοσικλέτα. «Το Ι.Χ. μπήκε στον δρόμο της μηχανής;» ρώτησε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, με τον αυτόπτη μάρτυρα να απαντά «απόλυτα».