Λάρισα: Ξεσπά ο πατέρας της 19χρονης δοκίμου-«Δεν ξέρω από τι πέθανε το παιδί μου»

Συντετριμμένοι είναι οι γονείς της 19χρονης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού που έχασε τη ζωή της, ενώ δεν γνωρίζουν ακόμη την αιτία του θανάτου της κόρης τους

«Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου. Διαβάζω κι εγώ σενάρια, αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει. Ελπίζω αύριο να είμαστε στην Ελλάδα, εφόσον το επιτρέψει η γραφειοκρατία που υπάρχει εδώ, στην Ιταλία, μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής. Αν δεν προκύψει κάτι άλλο, η κηδεία έχει κανονιστεί ήδη να γίνει τη Πέμπτη το μεσημέρι», δήλωσε ο πατέρας της 19χρονης δοκίμου, μιλώντας στην εκπομπή Live News.

Όπως εξήγησε, ελπίζει η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως στην αιτία θανάτου της 19χρονης Θάλειας και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να την αποχαιρετήσουν στη Λάρισα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η μεταφορά της άτυχης κοπέλας με C-130 στον τόπο καταγωγής της επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα. Ωστόσο, φαίνεται πως η ιατροδικαστική εξέταση διήρκεσε περισσότερο από το αναμενόμενο, με αποτέλεσμα η σορός της να μεταφερθεί αύριο, Τετάρτη, στη Λάρισα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κηδεία που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Το χρονικό της τραγωδίας: Το μοιραίο γεύμα της 19χρονης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού στην Τυνησία

Το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι της 19χρονης Θάλειας έμελλε να είναι και το τελευταίο της. Το πλοίο «Προμηθεύς» έδεσε στην Τυνησία και το πλήρωμα βγήκε στη στεριά για μια μικρή βόλτα και φαγητό. Η 19χρονη Θάλεια φέρεται να μοιράστηκε ένα μπέργκερ και ένα μιλκσέικ με φίλη της, όμως, όταν επέστρεψαν στο καράβι, 15 άτομα παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Σύμφωνα με το Mega, η Θάλεια παρουσίασε πυρετό, ένα πρήξιμο στο πόδι, είχε σημάδια ουρολοίμωξης, ωστόσο, σύμφωνα με τον γιατρό του πλοίου, δεν έχριζε άμεσης διακομιδής σε νοσοκομείο. Έτσι, περίμεναν να φτάσουν στο λιμάνι της Νάπολης στην Ιταλία, για να δέσουν και να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις σε νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κι ενώ η 19χρονη παρέμενε στην ίδια κατάσταση, χρειάστηκε το πλοίο στο οποίο υπηρετούσε, το οποίο είναι γενικής υποστήριξης, να δώσει πετρέλαιο στη φρεγάτα Κανάρης.

Η διαδικασία αυτή γίνεται εν πλω, με μειωμένη ταχύτητα, και διαρκεί περίπου τρεις ώρες. Υπήρξε έτσι μία καθυστέρηση στον ελλιμενισμό του Προμηθέα στη Νάπολη, που μένει να αποδειχθεί αν έπαιξε ρόλο στην τραγική κατάληξη για την άτυχη κοπέλα.