Λάρισα: Ισόβια στον άνδρα που δολοφόνησε την 43χρονη σύζυγό του

Ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά επιβλήθηκε στον δολοφόνο της συζύγου του στη Σωτηρίτσα της Λάρισας, σε μια δίκη που πραγματοποιήθηκε την ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών .

Οι επαναλαμβανόμενες αντιφάσεις και οι απειλές που δεχόταν η γυναίκα του από τον ίδιο, ο οποίος είχε ιδιοκτησιακή αντίληψη για την σχέση τους και την ζωή της, δεν επέτρεψαν ελαφρυντικά.

Επίσης δεν έπεισε την εισαγγελέα και το δικαστήριο η υπερασπιστική γραμμή περί μειωμένου καταλογισμού, όπως και η κατάθεση του γιου του, που επίσης έπεσε σε αντιφάσεις.

Αποφασισμένος να σκοτώσει ήταν, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο 54χρονος που πυροβόλησε 7 με 8 φορές τη 43χρονη σύζυγό του Μαρία Βλάχου στη Σωτηρίτσα της Λάρισας, τον Αύγουστο του 2021.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός Χριστίνα Φασούλα κατέρριψε τον βασικό ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι οδηγήθηκε στη δολοφονία εξαιτίας της εύθραυστης ψυχικής του υγείας,

τονίζοντας ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο, τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και με πλήρη συνείδηση, ενώ δεν αποδείχθηκαν

οι ισχυρισμοί ότι υπήρξε εξωσυζυγική σχέση, αλλά μεγάλη ήταν η ανάγκη της γυναίκας να διαλύσει αυτόν τον γάμο και είχε κάθε δικαίωμα να το πράξει.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο βίαιο και οξύθυμο και ζήτησε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.