Λάρισα: Εκπαιδευτικός θώπευσε 22χρονη στη μέση του δρόμου

Η νεαρή κοπέλα κατέθεσε ότι ο άνδρας την ακολούθησε και την θώπευσε ενώ επέστρεφε σπίτι της αργά το βράδυ του Σαββάτου. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή

Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας έναν νεαρό εκπαιδευτικό για πράξη ασελγούς χειρονομίας σε κοπέλα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το larissanet.gr η 22χρονη που έπεσε θύμα της πράξης του κατηγορούμενου κατέθεσε ότι επέστρεφε σπίτι της μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, όταν ο τελευταίος προέβη σε μια ασελγή χειρονομία.

«Νιώθω ότι έρχεται και με θωπεύει στα οπίσθια» κατέθεσε η κοπέλα και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος που οδηγούσε ποδήλατο την ακολουθούσε για ώρα πριν το συμβάν.

«Το Σάββατο το βράδυ ήμουν στο σπίτι φίλης μου και έφυγα 1 και κάτι το πρωί. Εκεί που περπατούσα στην Παναγούλη τον βλέπω πρώτη φορά να έρχεται ανάποδα με το ποδήλατο. Στη συνέχεια τον πετυχαίνω σε μια πολυκατοικία στη Μανδηλαρά. Συνειδητοποιώ ότι με ακολουθούσε» κατέθεσε η κοπέλα σχετικά με όσα είχαν προηγηθεί πριν το περιστατικό. Η 22χρονη τόνισε ότι δεν της έχει τύχει ποτέ να την πειράξει κάποιος και ανέφερε ότι έχει τρομοκρατηθεί από την πράξη. «Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω μόνη μου ούτε μέρα, ούτε νύχτα» κατέθεσε η κοπέλα. Τον κατηγορούμενο σταμάτησε ένας άντρας που βρισκόταν κοντά στο σημείο που έγινε το περιστατικό.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, που εκείνο το βράδυ δούλευε ως διανομέας: «Πήγαινα την τελευταία παραγγελία όταν βλέπω τον κατηγορούμενο με τον ποδήλατο στο χέρι να ακολουθεί την κοπέλα. Κάτι δεν μου κολλούσε και σταμάτησα. Τον βλέπω να ανεβαίνει στο ποδήλατο και να συνεχίζει με αργό ρυθμό. Στη συνέχεια ακούω την κοπέλα να φωνάζει. Τις λέω ηρέμησε και τον ακολουθώ». Ο νεαρός διανομέας κατέθεσε πως σταμάτησε τον κατηγορούμενο και δεν τον άφησε να φύγει μέχρι να καλέσει ένας περαστικός που περνούσε από το σημείο την αστυνομία.

Για ένα καλό παιδί που δεν είχε δώσει δικαιώματα στο παρελθόν, έκανε λόγο η μητέρα του, και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να καταλάβει τι οδήγησε τον γιο της σε αυτή την πράξη. «Αναλαμβάνω την ευθύνη ως μητέρα και ντρέπομαι για το συμβάν. Είναι κάτι τρομερό και προσβλητικό. Ζητώ ειλικρινά συγνώμη και εγγυώμαι τη μεταμέλεια του» κατέθεσε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο η μητέρα του κατηγορούμενου.

Ο τελευταίος στην απολογία του ξεκίνησε ζητώντας συγνώμη από την κοπέλα και την οικογένεια της, και πρόσθεσε πως ενώ αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία στο παρελθόν αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας. «Έχω μετανιώσει και θέλω να ερευνήσω γιατί πραγματοποίησα αυτή την πράξη» κατέθεσε ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι απόφοιτος Παιδαγωγικού Τμήματος, ολοκληρώνοντας την απολογία του.

Το δικαστήριο τελικά αποφάσισε την ενοχή του και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.