Λάρισα: Άνδρες της ΕΜΑΚ κινούνται με βάρκες, με το νερό να φτάνει το ένα μέτρο

Σε απέραντη λίμνη μετατράπηκε περιοχή της Λάρισας, με τους δρόμους να έχουν κατακλυστεί από τα νερά.

Στην 2η είσοδο της πόλης, οι εικόνες από την κακοκαιρία Daniel είναι σοκαριστικές αφού όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ κινούνται με βάρκα σε δρόμο ώστε να καταφέρουν να μεταβούν σε σημείο που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εξαιτίας της κακοκαιρίας. Υπολογίζεται ότι το νερό έχει φτάσει περίπου το ένα μέτρο.

Σύμφωνα με το larisanet άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ συνεχίζουν τις διασώσεις εγκλωβισμένων Λαρισαίων στην περιοχή του «Νιαβή».

Στο μεταξύ, περίπου 150 άτομα πληγέντες από τις πλημμύρες σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το κλειστό της Νεάπολης έπειτα από συνεννόηση της διοίκησης του ΕΑΚΛ με τον δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο.

Οι πλημμυροπαθείς προέρχονται από τις κοινότητες του Αρμενίου, του Σωτήριου και της Γλαύκης.

Η δομή θα λειτουργήσει με την συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Πολιτικής Προστασίας και τους εμπλεκόμενους δήμους.

Σημειώνεται, πως η κακοκαιρία συνεχίζεται σε ολόκληρο τον νόμο όπου έχει προκαλέσει πολλά πλημμυρικά φαινόμενα και πολλές ζημιές.

Μεταφορά ασθενών με ασθενοφόρα από κλινική της Λάρισας

Πέντε ασθενοφόρα μετέφεραν ασθενείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και άλλα πέντε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Μια απέραντη λίμνη η οδός Βόλου στη Λάρισα – «Καταστραφήκαμε, πνιγήκαμε όλοι…»

Απόγνωση για όσα συμβαίνουν στη Λάρισα τις τελευταίες ώρες την περιοχή της οδού Βόλου να έχει «βουλιάξει» από τον τεράστιο όγκο υδάτων.

Κάτοικος βιντεοσκοπεί απελπισμένος την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην περιοχή, λέγοντας: «Καταστραφήκαμε, πνιγήκαμε όλοι…»

Δείτε το βίντεο από το onlarissa.gr: